Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς πιστοποιητικό διαφάνειας η Ακτωρ (update)

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αρνήθηκε σήμερα να εκδώσει πιστοποιητικό διαφάνειας στην κατασκευαστική εταιρία ”ΑΚΤΩΡ”, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, μετά από προσφυγή της Μηχανικής. Mε προσφυγή στη δικαιοσύνη απαντά η ”ΑΚΤΩΡ”.

Χωρίς πιστοποιητικό διαφάνειας η Ακτωρ (update)
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αρνήθηκε σήμερα με οριακή πλειοψηφία να εκδώσει πιστοποιητικό διαφάνειας για έργο 250.000 ευρώ περίπου στην κατασκευαστική εταιρία ”ΑΚΤΩΡ”, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα.

Η πλειοψηφούσα πλευρά έκρινε πως υπάρχει ταύτιση συμφερόντων μεταξύ Γεωργίου και Λεωνίδα Μπόμπολα και ως εκ τούτου στοιχειοθετείται ”ασυμβίβαστο”.

Τα νεότερα στοιχεία προσκομίστηκαν μετά από καταγγελία της ”Μηχανικής” και αφορούν στην ύπαρξη -από το 1995- ενός κοινού τραπεζικού λογαριασμού του πατέρα και του υιού (Λεωνίδα) Μπόμπολα, ο οποίος, όμως, σύμφωνα με τον δικηγόρο της εταιρείας Ακτωρ είναι ανενεργός.

Σημειώνεται ότι στον Άκτωρα συμμετέχει με ποσοστό 69,58% η Ελληνική Τεχνοδομική, στην οποία ποσοστό 18,81% ελέγχει ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας.

Εξάλλου, το 21,03% του Τηλετύπου ανήκει στην Εκδοτική Πήγασος, στην οποία το 11,2% ελέγχει ο κ. Γ. Μπόμπολας, το 34,4% η κ. Μ. Μπόμπολα και το 26,1% ο κ. Φ. Μπόμπολας.

Τι απαντά η ”ΑΚΤΩΡ”

Από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι για το έργο : ”Συντήρηση και Λειτουργία του χωριού Τύπου του Λόφου Παλλήνης” με εργοδότη τον Οργανισμό ΑΘΗΝΑ 2004 και προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, του οποίου ανάδοχος είναι η εταιρία μας και το οποίο έχει ήδη εκτελεσθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, το ΕΣΡ δεν εξέδωσε πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρία μας.

Το γεγονός αυτό συνέβη αφού επί τρία συνεχή έτη όλες οι εργοληπτικές επιχειρήσεις του Ομίλου μας έλαβαν περί τα 100 πιστοποιητικά διαφάνειας για ισάριθμα έργα, χωρίς να έχει επέλθει μέχρι σήμερα καμιά μετοχική αλλαγή στην Εταιρία και στη διοίκησή της και χωρίς, επίσης, να έχει επέλθει καμιά αλλαγή στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Η εταιρία μας δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η οποία, σημειωτέον, μέχρι σήμερα την δικαίωσε σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις προσφυγών, για τον ίδιο λόγο, που στρέφονταν εναντίον της από ανταγωνιστές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v