Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασκευαστικές πιέσεις στη Σοφοκλέους

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στις μετοχές της ΕΛΤΕΧ και του Ακτωρα μετά την απόφαση του ΕΣΡ να μην εκδώσει πιστοποιητικό διαφάνειας για έργο του τελευταίου, ενώ, αντίθετα, η μετοχή της Μηχανικής καταγράφει κέρδη της τάξης του 5%. Οι πιέσεις -σε ηπιότερη μορφή- διαχέονται και στην υπόλοιπη αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι τις 2.390,8 μονάδες έφτασε αρχικά η διόρθωση του Γ.Δ.

Το ίδιο διάστημα, ο FTSE-20 υποχωρούσε, παρέμενε όμως υψηλότερα των 1.305 μονάδων, καθώς και σήμερα με περιορισμένες συναλλαγές η μετοχή της Εθνικής έφτανε στα 20,56 ευρώ, της Alpha στα 22,22, της Εμπορικής στα 18,078 ευρώ και της Πειραιώς στα 9,82 ευρώ.

Για τις δύο τελευταίες μετοχές και αυτή της Eurobank δόθηκαν στη συνέχεια εντολές υψηλότερα, μέχρι τα 18,86, 9,84 και 19,62 ευρώ αντίστοιχα.

Θετική μεταβολή σημείωναν και οι μετοχές της Βιοχάλκο, προς τα 5,76 ευρώ, της Αγροτικής προς τα 4,5 και της Motor Oil προς τα 9,02 ευρώ.

Η εικόνα στο υπόλοιπο της αγοράς εμφανιζόταν μικτή, καθώς η σχέση ανοδικών–πτωτικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 1.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των μετοχών η τιμή των οποίων ενισχυόταν αρχικά ήταν η κοινή και προνομιούχος της Μηχανικής, στα 1,77 και 1,30 ευρώ αντίστοιχα.

Αντιθέτως, την ίδια ώρα, η προσφορά στη μετοχή της Ακτωρ προσέγγιζε τις 200.000 τεμάχια, οι απώλειες έφταναν μέχρι το 7,9%, η δε κατώτατη τιμή διαμορφωνόταν στα 3,04 ευρώ.

Χαμηλότερα υποχωρούσε η μετοχή της ΓΕΚ (στα 4,14 ευρώ), των Προοδευτικής, Intramet, Εδρασης, Μοχλός, Εκτέρ, Hyatt, Betanet, Intrakat, Reds, Τεχνικής Ολυμπιακής και της Μπάμπης Βωβός.

Φαίνεται πως, τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης, οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της... διαπλοκής διαμορφώνουν ανάλογη τάση για μετοχές άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενων εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v