Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συνδιαμορφωτής της τάσης οι ξένες αγορές

Από την κίνηση των ξένων αγορών εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα επηρεαστεί για μια ακόμη φορά η Σοφοκλέους, με τις μετοχές των ΔΕΗ, Άκτωρ και Ελληνικής Τεχνοδομικής να είναι στο επίκεντρο. Μερίδα αναλυτών πάντως πιστεύει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αποτελέσουν βασικό καταλύτη για τις αγορές παγκοσμίως.

ΑΧΕ: Συνδιαμορφωτής της τάσης οι ξένες αγορές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους θεσμικούς επενδυτές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα αποτελέσουν βασικό παράγοντα για τη μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτιμά η Marfin Analysis πως θα αποτελέσουν βασικό καταλύτη για τις αγορές παγκοσμίως.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως στην εγχώρια αγορά η εισροή εταιρικών νέων θα αρχίσει να αυξάνεται καθώς πλησιάζουμε στο Νοέμβριο, λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τις τράπεζες.

Για σήμερα πάντως, η Marfin Analysis εκτιμά πως οι μετοχές των Άκτωρ και Ελληνικής Τεχνοδομικής θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την απορριπτική πράξη για πιστοποιητικό διαφάνειας από το ΕΣΡ. Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι μετοχές των δυο εταιριών αναμένεται να δεχτούν πιέσεις παρά τις πολύ καλές μερισματικές τους αποδόσεις.

Θετικό κλίμα για τις ξένες αγορές προβλέπει η Proton Securities για σήμερα, σε συνέχεια των ”καλών” ανακοινώσεων από Intel και Yahoo μετά το κλείσιμο των αμερικανικών αγορών, τάση την οποία εκτιμά πως ενδέχεται να ακολουθήσει και η Σοφοκλέους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σύμφωνα με την Proton Securities αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των ΔΕΗ, Άκτωρ και Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Πιθανή οριακή αδυναμία προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ενώ συμπληρώνει πως η αβεβαιότητα που επικρατεί στις ξένες αγορές ενδέχεται να βαρύνει και τη Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Η ελληνική αγορά υπεραπέδωσε σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει ότι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,47%, με τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Εμπορικής να κλείνουν με κέρδη.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι τάσεις αποκόμισης κερδών ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενες μετά την αύξηση στις τιμές του πετρελαίου.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v