Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση δυνάμεων μέχρι νεωτέρας

Έστω και πρόσκαιρα, το κλίμα των ημερών δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο ένα τμήμα της Σοφοκλέους. Ενδιαφέρουσες οι επιμέρους κινήσεις των εμπλεκομένων εταιριών, τη στιγμή που επιχειρείται η διακύμανση του Γ.Δ στο εύρος των 2.385-2.400 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Άλλη μία συνεδρίαση με τον Γ.Δ. να επιχειρεί να κυμανθεί πέριξ των 2.385–2.400 μονάδων εκτιμάται πως θα είναι η σημερινή.

Ενδιαφέρον, για ευνόητους λόγους, δεν παρουσιάζει τόσο η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών, όπου τις τελευταίες συνεδριάσεις διαμορφώνεται τελική τιμή κατά το δοκούν, όσο η αντίδραση τίτλων εταιριών που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με το κλίμα των ημερών.

Η πίεση χθες στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ έφερε τον τίτλο χαμηλότερα στα 3,12 ευρώ (ελάχιστη τιμή ημέρας τα 3,08), τον Ακτωρα στα 3,12 ευρώ (με ελάχιστη τιμή τα 3,10 ευρώ), ενώ η Μηχανική ενισχύθηκε κατά 4,91% στα 1,71 ευρώ.

Ενδιαφέρον, όμως, για διαφορετικούς λόγους παρουσιάζει η συμπεριφορά τίτλων όπως οι Χατζηιωάννου, Sprider, Σαράντης (μετά την ανακοίνωση υπογραφής συμφωνίας στην Τουρκία, η οποία ενεργοποιείται από αύριο), Φουρλής, λόγω της υποχώρησής του χθες κατά 2,27% με αυξημένες συναλλαγές, της Βιοχάλκο, που ενισχύθηκε στα 5,74 ευρώ, αλλά και των 3Ε, (17,50 ευρώ), Αγροτικής Τραπέζης (στο +6,91% χθες με 70.353 τεμάχια) και των ΕΠΑΤΤ (η τιμή της μετοχής αντιδρά σταθερά τις τελευταίες συνεδριάσεις από τα 2,20 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v