Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης στο Χ.Α.

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα παρουσιάσει η Σοφοκλέους, στο πλαίσιο αφενός της κίνησης των ξένων αγορών και αφετέρου της έλλειψης σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων. Στο επίκεντρο η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως η ζήτηση για τραπεζικούς τίτλους παρέχει στήριξη στην αγορά.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης στο Χ.Α.
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης προβλέπει για την εγχώρια αγορά η Εθνική ΑΧΕ.

Προσεκτικό άνοιγμα αναμένει για σήμερα η Marfin Analysis ύστερα την αρνητική χθεσινή πορεία των αμερικανικών αγορών, όπως εξηγεί.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει πως η μετοχή της ΔΕΗ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για αύξηση των τιμολογίων κατά 2,5%, λιγότερο απ’ ό,τι είχε ζητήσει η Επιχείρηση και οριακά χαμηλότερο από τις δικές της προβλέψεις για αύξηση 2,7%.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως κατά την άποψή της η χαμηλότερη του αναμενόμενου πληθωρισμού αύξηση των τιμολογίων έχει ήδη προεξοφληθεί στην τιμή της μετοχής.

Εξάλλου, η Eurobank Securities επισημαίνει πως δεν υπάρχουν καταλύτες στην εγχώρια αγορά που θα μπορούσαν να δώσουν σημαντική ώθηση.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει η Σίγμα Securities για τη Σοφοκλέους, στο πλαίσιο της αδύναμης συναλλακτικής δραστηριότητας και των ”προσεκτικών” κινήσεων που παρουσιάζουν οι ξένες αγορές λόγω των επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance επισημαίνει πως η ζήτηση για τραπεζικούς τίτλους παραμένει ”ισχυρή”, στηρίζοντας ως εκ τούτου την απόδοση όλης της αγοράς, τάση η οποία δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί μεσοπρόθεσμα.

Επίσης, η Εγνατία Finance εκτιμά πως η μετοχή της ΔΕΗ ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα, στο πλαίσιο των εξελίξεων γύρω από τα τιμολόγια.

Τι έγινε χθες: Οριακά υψηλότερα με χαμηλούς όγκους συναλλαγών έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι μετοχές των Άκτωρ και Ελληνικής Τεχνοδομικής κατέγραψαν σημαντικές απώλειες (-5,45% και -4,29% αντίστοιχα).

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v