Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανακάλυψη της... Αγροτικής

Στο προσκήνιο -και με υψηλά κέρδη- παραμένει η μετοχή της Αγροτικής, παρασύροντας σε αξιοπρόσεκτη κίνηση τόσο τις θυγατρικές (ΕΒΖ - Ασφαλιστική) όσο και τις μετοχές των μικρών τραπεζών, ήτοι της Αττικής, Εγνατίας και δευτερευόντως της Γενικής. Ενισχύεται σταδιακά η πεποίθηση πως οι διορθώσεις προσφέρονται για επιλεκτικές επανατοποθετήσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας στο +13,8%, της Αγροτικής Ασφαλιστικής στο 17,6%, του Φοίνικα στο 7,4% και της Βιομηχανίας Ζάχαρης στο 11,96%, η συνεδρίαση έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον.

Η κίνηση, σύμφωνα με την εκτίμηση ορισμένων, συνιστά μεμονωμένη αντίδραση θεσμικών, που σύμφωνα, όμως, με την άποψη άλλων εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χώρου.

Η δεύτερη πλευρά συνδυάζει την άποψή της με το +8,72% της Αττικής, το 5,35 της Εγνατίας και δευτερευόντως το 2,3% της Γενικής.

Όποια πλευρά και αν πέφτει... μέσα, η ουσία είναι αυτή που γράφεται τις τελευταίες ημέρες στο ταμπλό.

Σε κάθε περίπτωση το θετικό για το δείκτη είναι η με χαρακτηριστική άνεση υπέρβαση των 2.405 μονάδων, για τη δε αγορά η σχέση ανοδικών – καθοδικών που συγκλίνει τελευταία προς το 1 προς 1.

Η γενικότερη φημολογία, που εμπλέκει Αγροτική και μικρότερες τράπεζες, αναμφίβολα δημιουργεί κλίμα, που απεικονίζεται σε μία συνολικότερα θετική προσέγγιση της αγοράς.

Δεν είναι τυχαίο πως εντυπωσιακότατο θετικό σερί είναι αυτό της Εμπορικής, προς τα 19,16 ευρώ, η νέα υψηλή τιμή της Eurobank, η αντίδραση από τα 11,48 ευρώ των ΚΑΕ, οι αγοραστές στα Folli Follie, η κινητικότητα στις κατασκευές.

Το θετικότερο για σήμερα είναι η εκτίμηση πως στερεύει η προσφορά σε επίπεδο δείκτη, χωρίς αυτός να υποχωρεί αισθητά προς τις 2.385 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v