Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ευρωαγορές, πετρέλαιο καθορίζουν τις τάσεις

Η τιμή του πετρελαίου, οι τάσεις από τις ευρωαγορές αλλά και η ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων θα καθορίσουν την τάση στο Χρηματιστηρίο Αθηνών, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Ευρωαγορές, πετρέλαιο καθορίζουν τις τάσεις
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Marfin Analysis προβλέπει ήπιο ξεκίνημα για την αγορά, εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών.

Απρόθυμο να ”εγκαταλείψει τους ισχυρούς δεσμούς” με τις 2.400 μονάδες εμφανίζεται το Χ.Α., τονίζει η Σίγμα Χρηματιστηριακή, ενώ επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου και η αναδιάρθρωση του ΟΤΕ θα ενισχύσουν το momentum της αγοράς.

Η Εγνατία Finance δεν αποκλείει ως δεδομένο την αποκόμιση κερδών, ενώ τονίζει ότι η χθεσινή υποχώρηση της Wall Street θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αγορές και κατ’ επέκταση την εγχώρια αγορά.

Η Proton από την πλευρά της εξαρτά τη σημερινή πορεία του Χ.Α. από την αντίστοιχη των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες με τη σειρά τους θα επηρεαστούν από την ανακοίνωση πληθώρας μακροοικονομικών στοιχείων.

Η EFG Eurobank εκτιμά ότι η λήξη των παραγώγων, που πραγματοποιείται σήμερα, ίσως να δημιουργήσει μεταβλητότητα στην αγορά.

Τι έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση: Κέρδη 0,45% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης, διαμορφούμενος στις 2.411 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v