Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αγροτική τα ”φώτα της ράμπας”

Η θεαματική κίνηση της Αγροτικής Τράπεζας σε συνδυασμό με τα limit up σε Αγροτική Ασφαλιστική, ΕΒΖ και Φοίνικα, αλλά και το 8,24% του ασφαλιστικού κλάδου έκλεψαν την παράσταση σήμερα στη Σοφοκλέους. Θετικά μηνύματα για Γενικό Δείκτη. ΟΤΕ - Εμπορική - Eurobank οι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Ενδυναμώνει τις αισιόδοξες προβλέψεις η τεχνική ανάλυση, καθώς μετά από αρκετές συνεδριάσεις επετεύχθη κλείσιμο του Δείκτη πάνω από τις 2.411 μονάδες (θα χρειαστούν δύο τουλάχιστον συνεδριάσεις με διατήρηση των κεκτημένων ή και κίνηση ακόμα ψηλότερα για να πάρει ακόμα περισσότερες ”δυνάμεις” η τάση).

Θετικό θεωρείται και το κλείσιμο του FTSE πάνω από τις 1320 μονάδες (επόμενο σημείο αντίστασης οι 1332) και όλα αυτά μέσα σε ένα διεθνές κλίμα που μόνο υποστηρικτικό δεν ήταν.

Κινητήριος δύναμη για Δείκτη και υψηλή κεφαλαιοποίηση οι Τηλεπικοινωνίες (+1,25%) και κατά δεύτερο λόγο οι Τράπεζες (+0,54%), ενώ σημαντική κινητικότητα παρατηρήθηκε και σε αρκετές θυγατρικές Τραπεζικών ομίλων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το +8,24% του Ασφαλιστικού κλάδου (!).

Η σημερινή συνεδρίαση αιφνιδίασε θετικά τους περισσότερους παράγοντες της Αγοράς, όμως όλοι τονίζουν την ιδιαιτερότητα της αυριανής συνεδρίασης όπου και λήγουν τα Σ.Μ.Ε. Οκτωβρίου, οπότε και δεν μπορεί να αποκλειστεί σχετική μεταβλητότητα.

Περισσότερη αισιοδοξία από πλευράς τεχνικών αναλυτών που τονίζουν σαν επόμενο σημείο αντίστασης τις 2430 μονάδες, όμως η διαγραμματική συμπεριφορά του Τραπεζικού Δείκτη επιτρέπει περισσότερο αισιόδοξες προβλέψεις (!!!).

”Όλα τα φώτα της ράμπας” πάνω στην Αγροτική (συμπλήρωσε επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με τα σημερινά κέρδη να φθάνουν στο εκπληκτικό +15,09%), κάτι που έδωσε σχετική κινητικότητα και στις άλλες ”μικρές” Τράπεζες, όπως Αττικής (+10,47%), Εγνατία (+4,53%), και Ασπίς (+5,53%), αλλά και σε θυγατρικές του ομίλου της ΑΤΕ.

Όμως ο πραγματικός, αλλά αθόρυβος πρωταγωνιστής είναι ο τίτλος της Εμπορικής που συμπλήρωσε εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως στην μετοχή τοποθετούνται ”διορατικοί παίκτες” (!).

Από τις υπόλοιπες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για Εθνική και Eurobank, σημαντικά κέρδη για Βιοχάλκο, ΗΥΑΤΤ, ΟΤΕ και Coca-Cola και θετικό πρόσημο σε ΚΑΕ (ασθενική αντίδραση μετά από τέτοια πίεση τιμών) και Πειραιώς.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες σε Γερμανό, Ελ. Πετρέλαια, Ελ. Τεχνοδομική, πάνω-κάτω ο Τιτάνας και Motor oil και αρνητική μεταβολή για Cosmote, Alpha Bank, Ιντρακόμ, ΔΕΗ.

Ο Γενικός Δείκτης δικαίωσε κατ΄ αρχήν τους απαισιόδοξους κατρακυλώντας μέχρι τις 2388,97 μονάδες, όμως από εκεί και πάρα σταδιακή αντίδραση μέχρι το υψηλό ημέρας (2413,68), μικρή υποχώρηση και ”κονταρομαχίες” με τις 2411 μονάδες και τελικό κλείσιμο στις 2411,73 με κέρδη 0,45%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 92,5 εκ. από τα οποία τα 6,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στα τελευταία λεπτά κρίθηκε η τελική εικόνα με 142 ανοδικές μετοχές έναντι 136 πτωτικών (η καλύτερη δυνατή αναλογία) και για 14 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 6-17,65%.

Oσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 50.000 και 94.194 τεμαχίων της Eurobank στα 19,66 και 20 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 100 τεμαχίων της Νεοχημικής στα 3,74 ευρώ, ένα πακέτο 240 τεμάχια της Αιολικής στα 2,68 ευρώ και δύο πακέτα των 100 και 41.350 τεμαχίων της Coca Cola 3E στα 18 και 17,76 ευρώ αντίστοιχα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 20 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της Εθνικής στα 20,82 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v