Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναλυτές: Οι επιπτώσεις σε Γερμανό, Folli από ΚΑΕ

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για τα μεγέθη έτους της Γερμανός και της Folli Follie προχωρούν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους, ως πρώτη αντίδραση στις εκτιμήσεις της διοίκησης των ΚΑΕ για τα μεγέθη έτους. ”Κόντρα στο ρεύμα” η UBS, αναβαθμίζει τη Folli.

Αναλυτές: Οι επιπτώσεις σε Γερμανό, Folli από ΚΑΕ
Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για τα μεγέθη έτους της Γερμανός και της Folli Follie θα προχωρήσουν οι χρηματιστηριακές, ως πρώτη αντίδραση στις εκτιμήσεις της διοίκησης των ΚΑΕ για τα μεγέθη έτους, ενώ ανάλογα θα πράξουν και για τα ΚΑΕ ειδικότερα. ”Kόντρα στο ρεύμα” η UBS, αναβαθμίζει τη Folli.

Η Σίγμα Χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (14/10) αναφέρει την πρόθεσή της να αναθεωρήσει της εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της Γερμανός και της Folli Follie.

Μάλιστα, σε μια πρώτη αντίδραση θέτει νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο τα 23,5 ευρώ, από 24,2 ευρώ προηγούμενως για τη μετοχή της Γερμανός.

Ωστόσο η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική της στάση έναντι της μετοχής και συνιστά ”outperform”.

Επίσης, θεωρεί ότι η συμβολή των ΚΑΕ στα αποτελέσματα έτους της Γερμανός θα περιοριστεί στα 9,7 εκατ. ευρώ, έναντι προγενέστερων εκτιμήσεων 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Γερμανός θα ανέλθουν στα 1,33 ευρώ.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance στο πρωινό report της (14/10) τονίζει ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεών της για τα ΚΑΕ.

Ως εκ τούτου, αναφέρει η χρηματιστηριακή, δε θα μείνουν ανεπηρέαστες και οι προβλέψεις για τη Γερμανός και τη Folli Follie.

Η EFG Εurobank στο πρωινό report της (14/10) αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε επανεκτίμηση των μεγεθών των ΚΑΕ.

Εξάλλου, η Εθνική Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα ενοποιημένα έσοδα έτους των ΚΑΕ θα ανέλθουν στα 286,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 24% σε ετήσια βάση, ενώ για τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 16,3%, στα 60,8 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή θεωρεί περιορισμένο τον αντίκτυπο στα αποτελέσματα της Γερμανός και της Folli Follie, ενώ για τα ΚΑΕ υποστηρίζει ότι η προειδοποίηση από τη διοίκηση έχει προεξοφληθεί από την αγορά.

Μάλιστα δεν θεωρεί ότι ενέχεται σημαντικό ρίσκο υποχώρησης της τιμής, λόγω της υποστηρικτικής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μερισματικής απόδοσης.

Τονίζει όμως παράλληλα ότι δεν βλέπει και σημαντικά περιθώρια ανόδου λόγω των αποτιμήσεων.

Εξάλλου, σε αναβάθμιση της σύστασης από ”neutral” σε ”buy” προχώρησε η UBS για τη μετοχή της Folli Follie σε ανάλυσή της, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 23,6 ευρώ.

Η UBS προχώρησε στην προς τα πάνω αναθέωρηση της σύστασης για τη μετοχή, λόγω της πτώσης που έχει καταγράψει η τιμή της.

Η Eurocorp στο πρωινό report της (14/10) τονίζει ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τριών εταιριών ώστε να προχωρήσει σε αναμόρφωση των εκτιμήσεών της, που θα είναι καθοδική.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση των ΚΑΕ, σε χθεσινή της ανακοίνωση, προέβλεψε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 285-290 ευρώ και κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας 58-60 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Analysis σε χθεσινό report της τονίζει ότι θα περικόψει τις προβλέψεις για τα μεγέθη των ΚΑΕ και θα αναπροσαρμόσει ανάλογα την τρέχουσα τιμή-στόχο (16,6 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v