Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματίζει η Σοφοκλέους

Πρωταθλητής απωλειών αναδείχθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος (-3,2%) λόγω της νέας έντονης διολίσθησης των ΕΛΤΕΧ - Ακτωρ, ενώ ιδιαίτερα επιθετικές πωλήσεις εκδηλώνονται και σε μετοχές της υγιούς μεσαίας κεφαλαιοποίησης από... ανυπόμονους θεσμικούς. Συντριπτικές απώλειες για ΑΓΡΑΣ-ΕΒΖ-ΑΤΕ. Νέο υψηλό για Εθνική - Eurobank.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Συνεδρίαση που δημιούργησε προβληματισμούς, καθώς την ”ανακωχή” αγορών στους Τραπεζικούς τίτλους συνόδευσε μία μάλλον κακή εικόνα για τους τίτλους των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, με τους πωλητές (εγχώριους θεσμικούς) σε αρκετές περιπτώσεις να κινούνται ιδιαίτερα επιθετικά, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα αρκετές μετοχές να καταγράψουν νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους και όχι μόνο, και βέβαια οι εκτιμήσεις για ”επενδυτικές ευκαιρίες” στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις μάλλον... μένουν εκτιμήσεις.

Απ΄ ό,τι φαίνεται κανένα από τα θεωρούμενα μεγάλα χαρτοφυλάκια δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί σε μεσαία και πολύ περισσότερο σε μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ακόμα και αν ο τίτλος θεωρείται έκδηλα φθηνός και να περιμένει πότε η Αγορά θα ”ανακαλύψει” την εν λόγω μετοχή, αντίθετα μάλιστα κάθε ανοδική κίνηση θεωρείται ευκαιρία ρευστοποιήσεων ακόμα και αν καταγράφονται σημαντικές ζημιές (!!!).

Την ίδια ώρα το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών του χώρου παραπέμπει στις διεθνείς Αγορές και βέβαια όλοι περιμένουν την επόμενη κίνηση των ξένων.

Τεχνικά η Αγορά δείχνει ”νότια” με επόμενο σημείο στήριξης τις 2390 μονάδες.

Από τις μετοχές του FTSE σημαντικά κέρδη μόνο για τα Ελ. Πετρέλαια και απλά θετικό πρόσημο για Εμπορική, Εθνική, Ιντρακόμ, ΚΑΕ και Eurobank.

Αντίθετα σχεδόν συντριπτικές απώλειες για Αγροτική και Ελ. Τεχνοδομική (νέο χαμηλό τρέχοντος έτους και όχι μόνο), δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι απώλειες των Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Τιτάνα, Cosmote, Motor oil και αρνητική μεταβολή για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΗΥΑΤΤ, Γερμανό, Πειραιώς, Alpha Bank, Coca-Cola.

Ο Γενικός Δείκτης από αρχής μέχρι τέλους με αρνητικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 2406,71 μονάδες για να κλείσει τελικά στις 2409,51 με απώλειες 0,52%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 169,5 εκ., από τα οποία τα 84,6 ήταν ”πακέτα” (λόγω του plecement της Βωβός).

Επαναφέρει την σχετική απαισιοδοξία η τελική εικόνα με 88 ανοδικές μετοχές έναντι 194 πτωτικών και για 18 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 6-17,22%.

Στις επιμέρους μετοχές, νέα κίνηση σε ψηλότερα επίπεδα για την Multirama, συνεχίζουν να προσελκύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον κοινός και προνομιούχος τίτλος της Έτμα, διέσπασε ανοδικά τα 2,60 ευρώ ο Μπαλλής, η ”ανάποδη κίνηση” της ΑΤΕ παρέσυρε χαμηλότερα τις θυγατρικές του ομίλου, αλλά και άλλες θεωρητικά ”μικρές” Τράπεζες, προσπάθεια παράλληλης ανοδικής κίνησης από ΔΟΛ και Εθνική Ακινήτων, συνεχίζει ψηλότερα η Creta Farm αλλά και η Sato, κινητικότητα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις Αττικές Εκδόσεις, σχετικά ικανοποιητικά τα κέρδη της Folli Follie, αλλά και νεα ενδοσυνεδριακά χαμηλά (και όχι μόνο) για Axon, Global ΕΕΧ, Ακτωρα, Μεσοχωρίτη, Τεγόπουλο, Δομική Κρήτης, Σαραντή, Χατζηιωάννου, Δυναμική Ζωή, Μέτκα, ΑΛΤΕ, Χαϊδεμένο, Μπουτάρη, Eurodrip κ.λ.π.

Πέρασαν σήμερα 20 πακέτα της εταιρίας Μπάμπης Βωβός, συνολικoύ αριθμού 6.786.010 τεμαχίων στη τιμή των 12 ευρώ (81,432 εκατ. ευρώ), που αντιστοιχούν στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και αφορούν στο placement που είχε ανακοινωθεί.

Oσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 50 τεμάχια της Τράπεζας Πειραιώς στα 10,20 ευρώ, ένα πακέτο 156.000 τεμάχια της Φουρλής στα 4,24 ευρώ, ένα πακέτο 200.000 τεμάχια των ΕΛΠΕ στα 7,06 ευρώ, ένα πακέτο 500 τεμάχια του ΟΤΕ στα 10,96 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της Alpha Bank στα 22 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v