Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητούν λαβράκια στον ”βούρκο”!

Μία σημαντική διαφορά στη Σοφοκλέους, σε σχέση με όσα συνέβαιναν πριν από λίγους μήνες, είναι ότι εμφανίστηκαν και πάλι παίκτες στην αγορά, πρόθυμοι να ψάξουν για ”λαβράκια”. Τα νερά είναι θολά, αλλά ο ψαράς ξέρει ότι τα λαβράκια δεν προτιμούν το ανοικτό πέλαγος, αλλά τα ”βρόμικα” νερά των λιμανιών!

Αναζητούν λαβράκια στον ”βούρκο”!
Μία σημαντική διαφορά στη Σοφοκλέους, σε σχέση με όσα συνέβαιναν πριν από λίγους μήνες, είναι ότι εμφανίστηκαν και πάλι παίκτες στην αγορά, πρόθυμοι να ψάξουν για ”λαβράκια”.

Τα νερά είναι θολά, αλλά ο ψαράς ξέρει ότι τα λαβράκια δεν προτιμούν το ανοικτό πέλαγος, αλλά τα ”βρόμικα” νερά των λιμανιών!

Παρατηρούμε ότι υπάρχει κινητικότητα στην αγορά. Υπάρχουν και πάλι μετοχές που προσφέρουν κέρδη και αφυπνίζουν έτσι το ενδιαφέρον των παικτών. Μην ξεγελιέστε! Οι χρηματιστηριακές αγορές δεν πεθαίνουν.

Οι παίκτες λίγο καιρό ξαποσταίνουν και μετά και πάλι προς τη δόξα τραβούν!

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν πρόκειται για μία μικρή ή μεγάλη κίνηση. Κι ούτε ενδιαφέρει κάποιον αν η αγορά θα ανεβαίνει για πέντε ή είκοσι πέντε μέρες. Μετά από τόσο καιρό ανομβρίας, το ζητούμενο είναι να υπάρξουν κέρδη. Τα όποια κέρδη.

Θα πρέπει, όμως, να είμαστε, ταυτόχρονα, και πολύ προσεκτικοί. Πρώτον, επειδή η κατάσταση με το πετρέλαιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Δεύτερον, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι μάχες στη Σοφοκλέους θυμίζουν άγρια Δύση.

Δεν μετράει το ποιος έχει δίκιο, αλλά το ποιος είναι πιο… γρήγορος στο τράβηγμα του πιστολιού. Το ότι υπάρχουν πολλές καλές και φθηνές μετοχές δεν είναι επαρκής λόγος για να κάνουμε μακροπρόθεσμα όνειρα και να οδηγηθούμε έτσι σε νέους εγκλωβισμούς...

Θα σας πούμε τι ”ακούγεται” στην πιάτσα. Ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ”παίξουν” αρκετές μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Είτε διότι οι βασικοί μέτοχοι έχουν ελάχιστο ποσοστό και οι εταιρείες τους είναι ”ανοικτές” σε επιθετικές εξαγορές, είτε επειδή οι αποτιμήσεις έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα που διευκολύνονται τα πάσης φύσεως deals.

Η συνέχεια, λοιπόν, επί της οθόνης!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v