Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: ”Κινητήριος δύναμη” οι τράπεζες για το ΧΑ

Ο τραπεζικός κλάδος εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στη διαμόρφωση της μεσοπρόθεσμης τάσης της αγοράς, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως οι ξένες αγορές αποτελούν επίσης έναν σημαντικό παράγοντα.

Εγνατία: ”Κινητήριος δύναμη” οι τράπεζες για το ΧΑ
Ο τραπεζικός κλάδος εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στη διαμόρφωση της μεσοπρόθεσμης τάσης της αγοράς, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως οι ξένες αγορές –αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεάσει τη Σοφοκλέους σημαντικά– αποτελούν σίγουρα έναν παράγοντα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Η Εγνατία Finance στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση με τίτλο ”Τραπεζικές μετοχές: Η κινητήριος δύναμη στο Χ.Α.” επισημαίνει πως η εγχώρια αγορά κινήθηκε καλύτερα έναντι των ευρωπαϊκών την περασμένη εβδομάδα, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης για τραπεζικούς τίτλους.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η εν λόγω ζήτηση προέρχεται από ξένους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τον κλάδο, λόγω των θετικών του προοπτικών, εν μέσω ενός δύσκολου διεθνούς περιβάλλοντος.

Για το σύνολο των πέντε τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank Ergasias, Τράπεζα Πειραιώς και Εμπορική Τράπεζα) που συμπεριλαμβάνονται στο Universe list της, η Εγνατία Finance προβλέπει μέση αύξηση 27% στα κέρδη προ φόρων εννεαμήνου.

Συμπληρώνει δε, πως αν και υπάρχουν περαιτέρω προοπτικές ανόδου, με βάση τις τιμές–στόχους που έχει θέσει για τις πέντε τράπεζες, υπάρχει το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν τάσεις αποκόμισης κερδών σε συνέχεια της κατά 21% αύξησης που έχουν καταγράψει οι μετοχές του κλάδου των τραπεζών από τις 21 Αυγούστου, και σε σχέση με κέρδη 8,5% για τον Γενικό Δείκτη.

Σχετικά με τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Εγνατία Finance σημειώνει πως υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά στα σχέδια αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ, αλλά και στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Οργανισμού, ενώ συμπληρώνει πως η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα αναφορικά με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ αναμένεται να ελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Τέλος και όσον αφορά στις ξένες αγορές η χρηματιστηριακή εκτιμά πως υπάρχουν ανησυχίες γύρω από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, σε συνδυασμό με το πώς αυτές ενδέχεται να επηρεάσουν την κατανάλωση αφενός και τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών αφετέρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v