Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Εκτιμήσεις για το 9μηνο των τραπεζών (upd)

Αύξηση της τάξεως του 18%-43% εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παρουσιάσουν τα κέρδη των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς) στο εννεάμηνο του 2004, ενώ για την Εμπορική προβλέπει πτώση 29%. Τα 9 Top Picks. Οι εκτιμήσεις για τη νέα εβδομάδα.

Marfin: Εκτιμήσεις για το 9μηνο των τραπεζών (upd)
Αύξηση της τάξεως του 18%-43% εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παρουσιάσουν τα κέρδη των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς) στο εννεάμηνο του 2004, ενώ για την Εμπορική προβλέπει πτώση 29%.

Η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου στις 27 Οκτωβρίου στις 8.30 το πρωί, ενώ ακολουθούν στις 2/11 η Πειραιώς και στις 4/11 η EFG Eurobank. Εξάλλου, στις 9 Νοεμβρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανακοινώνει τα μεγέθη εννεαμήνου η Εθνική Τράπεζα.

Η ίδια χρηματιστηριακή, στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου και τιτλο ”οι τράπεζες συνεχίζουν να παρέχουν υποστήριξη”, εκτιμά πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου των ιδρυμάτων θα αποτελέσουν το σημαντικότερο καταλύτη για την πορεία της Σοφοκλέους, παραμερίζοντας ενδεχομένως και το άσχημο κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η λίστα με τα top picks της Marfin παραμένει αμετάβλητη και περιλαμβάνει τις Εθνική, ΔΕΗ, Cosmote, Folli Follie, Γερμανός, Jumbo, Τιτάν, Elmec και ΓΕΚ.

Όπως αναφέρει η Μarfin Analysis στο πρωινό της report (18/10/2004), τη μεγαλύτερη αύξηση στα κέρδη εννεαμήνου μεταξύ των τεσσάρων τραπεζών αναμένεται να παρουσιάσει η Eurobank Ergasias, για την οποία προβλέπει βελτίωση 43% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας), καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 270-275 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank (μετά από φόρους και δικαιωμάτων μειοψηφίας) αναμένεται να ενισχυθούν κατά 40%, διαμορφούμενα στα 310-315 εκατ. ευρώ.

Για την Εθνική Τράπεζα, η Marfin Analysis προβλέπει ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας θα διαμορφωθούν στα 450- 460 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 18-20%, εάν δεν συμπεριληφθεί το κόστος της εθελουσίας εξόδου.

Σε περίπτωση που το κόστος της εθελουσίας εξόδου συμπεριληφθεί πλήρως στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα κέρδη της Εθνικής θα παρουσιάσουν 9% κάμψη.

Σχετικά με την Τράπεζα Πειραιώς, η Marfin Analysis εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) θα ενισχυθούν κατά 35% στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 110 εκατ. ευρώ.

Τέλος, για την Εμπορική Τράπεζα η χρηματιστηριακή προβλέπει κάμψη 29% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας, τα οποία τοποθετεί στα περίπου 60 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v