Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στο ΑΕΠ του 2005, αλλά και στον πληθωρισμό στο εννεάμηνο του 2004, στις τιμές του πετρελαίου, στις ανατιμήσεις, καθώς και στη λίστα των μετοχών που εντάσσονται στο καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στο ΑΕΠ του 2005, αλλά και στον πληθωρισμό στο εννεάμηνο του 2004, στις τιμές του πετρελαίου, στις ανατιμήσεις, καθώς και στη λίστα των μετοχών που εντάσσονται στο καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

ΑΕΠ: Στο 6% του ΑΕΠ θα φτάσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού ανατρέποντας τους στόχους και για το 2005, τονίζει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως σύμφωνα με πληροφορίες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει κατακλυστεί από αιτήματα υπουργείων, νομαρχιών και δημοσίων φορέων για τη χορήγηση πρόσθετων κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ ”που πρέπει να καταβληθούν”.

Πληθωρισμός: Σε επίπεδα πάνω από το 3% κινήθηκε στους εννέα μήνες του 2004 ο δομικός πληθωρισμός, γεγονός που αποδεικνύει την απουσία διαρθρωτικών αλλαγών στον τομέα του ανταγωνισμού, κυρίως στην αγορά υπηρεσιών, όπου εντοπίζονται τα προβλήματα, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Διαφθορά: Δεύτερη στη διαφθορά μεταξύ των 25 χωρών της Ε.Ε. κατατάσσεται η Ελλάδα στον σχετικό πίνακα του World Economic Forum αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως στο σύνολο της λίστας κατατάσσεται στην 58η θέση της διαφθοράς.

Σοφοκλέους: Μια προσεκτική μελέτη της λίστας με τα spreads που δημοσίευσε το Χ.Α. αποκαλύπτει ότι μετοχές των οποίων το spread είναι υψηλότερο από 2% παραμένουν στο καθεστώς 5ωρης διαπραγμάτευσης τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ακόμα 34 μετοχές εντάσσονται από σήμερα στη β’ κατηγορία αναφέρει η Ημερησία, που προσθέτει πως στο καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης βρίσκονται πλέον 105 μετοχές της Σοφοκλέους.

Πετρέλαιο: Ποδαρικό με 46 λεπτά το λίτρο κάνει σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης στα αστικά κέντρα, αλλά με περίπου 50 λεπτά στην επαρχία τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Ανατιμήσεις: Για βαρυχειμωνιά ανατιμήσεων κάνουν λόγο Τα Νέα, που τονίζουν πως με το πετρέλαιο θέρμανσης να είναι ακριβότερο κατά 40% σε σχέση με πέρυσι αρχίζει η βαρυχειμωνιά των ανατιμήσεων, ενώ η Ημερησία επισημαίνει πως έρχονται ανατιμήσεις σε ηλεκτρικό, εισιτήρια ΚΤΕΛ, ταξί και βιομηχανικά είδη.

ΣτΕ: Αντισυνταγματικά ανεπίτρεπτο μέσο πίεσης για είσπραξη οφειλών θεωρεί το ΣτΕ την προσωποκράτηση, τονίζει η Ημερησία.

Τράπεζα της Ελλάδος: Αύριο κατατίθεται στη Βουλή η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Τράπεζα της Ελλάδος ανησυχεί για τον πληθωρισμό.

Τράπεζες: Για μεγάλες συγκινήσεις από τις τράπεζες στο εννεάμηνο κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως οι τράπεζες δεν καταλαβαίνουν ούτε από την πετρελαϊκή ανατίμηση, ούτε από τη νευρικότητα των αγορών.

Τι κρύβουν οι εκθέσεις για τις τράπεζες επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πώς και γιατί διεθνείς οίκοι άλλαξαν τις προβλέψεις τους για την πορεία των μετοχών.

ΕΒΖ: ”Ζαχαρένιες” είναι οι προβλέψεις για την ΕΒΖ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως στόχος της εταιρίας είναι πωλήσεις ύψους 270 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 300.000 τόνους.

ΑΓΕΤ: Διοικητικές αλλαγές επήλθαν στην ΑΓΕΤ Ηρακλής σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως πλέον οι διευθυντές θα αναφέρονται στον κ. Albert Corcos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v