Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη δίνη νέων πιέσεων ΕΛΤΕΧ - Ακτωρ

Έντονη η πίεση που ασκείται και σήμερα στις μετοχές των ΕΛΤΕΧ, Ακτωρ, ενώ η διακύμανση του Γ.Δ. και του FTSE-20 διαμορφώνεται εντός των τεχνικών ορίων. Αντίβαρο οι μετοχές ΕΛΠΕ, Intracom, KAE, ΟΠΑΠ και Εμπορική. Στα 12 ευρώ το placement για το 20% της Βωβός.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο -9,56% με προσφορά μεγαλύτερη των 650.000 τεμαχίων η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, στο -9,3% με συναλλαγές επίσης περισσότερες των 620.000 τεμαχίων Ακτωρ, αποδίδουν μέρος μίας νέας (;) κατάστασης.

Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται για λόγους τεχνικούς, επιχειρηματικούς (και όχι μόνο) με το εύλογο ερώτημα που αφορά στην αντίδραση της άλλης πλευράς.

Πέρα από αυτό που βραχυπρόθεσμα καταγράφεται στον πίνακα, μέρος της αγοράς αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το επόμενο βήμα των ΕΛΤΕΧ-Ακτωρ.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την εικόνα της αγοράς, μετά το +1,94% του τραπεζικού δείκτη την προηγούμενη εβδομάδα, το σημερινό -0,3% μόνο ως αστεία... διόρθωση μπορεί να θεωρηθεί.

Πόσο μάλλον όταν ο κλαδικός δείκτης κυμαίνεται πλέον στις 5.085 μονάδες, υψηλό επίπεδο τριών και πλέον ετών.

Είναι προφανές πως η μονότονα ανοδική φορά των τραπεζικών μετοχών με τη συνδρομή και αυξανόμενη συνδρομή των ξένων, μόνο θετικές για τον κλάδο εξελίξεις μπορεί να προοιωνίζεται.

Για την ισορροπία του FTSE-20 ”επιστρατεύεται” σήμερα η μετοχή των ΕΛΠΕ στα 7,06 ευρώ, του ΟΠΑΠ στα 16,56 ευρώ, της Εμπορικής στα 19,58 ευρώ, της Intracom στα 2,96 ευρώ και των ΚΑΕ στα 12,20 ευρώ.

Η αντίδραση της μετοχής των ΚΑΕ θα πρέπει να σχετιστεί με την αυξημένη εμπορευσιμότητα και θετική μεταβολή (1,86%) της Folli Follie (στα 24,14 ευρώ).

Επίσης, ενδιαφέρουσα είναι η διακύμανση μετοχών όπως Creta Farm (στα 3,66 ευρώ), Κλωνατέξ (στο 1,01 ευρώ), Εθνική Ακινήτων (στο 3,26 ευρώ), ΔΟΛ (στα 3,10 ευρώ), Ελγέκα, Lannet, ETMA, Auto Hellas, Lykos, Sex Form, Νάουσα, Fanco, Κορδέλλου, Μαΐλλης, Μαθιός, Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Περίπου 1,5 ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, η αγορά (Γ.Δ. FTSE-20) κινούνταν από τεχνικής πλευράς, σύμφωνα με τα αναμενόμενα.

Είναι αλήθεια πως περιμέναμε κάπως καλύτερη την πορεία και άλλων μετοχών εταιριών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, αλλά... μένουμε ες αύριον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v