Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στον ρυθμό των ευρωαγορών το Χ.Α.

Θετικό εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως είναι το momentum της αγοράς, αν και δεν αποκλείουν την τάση αποκόμισης κερδών. Ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων το βλέμμα παραμένει στο εξωτερικό, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι τράπεζες και δη καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 9μήνου.

ΑΧΕ: Στον ρυθμό των ευρωαγορών το Χ.Α.
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση του θετικού momentum προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ παρά το γεγονός –όπως επισημαίνει– ότι ενδέχεται να παρατηρηθούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως η Alpha Bank ανοίγει τον χορό της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου στις 27 Οκτωβρίου, ενώ συμπληρώνει πως καθώς πλησιάζουμε προς αυτήν την ημερομηνία το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στους τραπεζικούς τίτλους, για τους οποίους όμως –τονίζει- πως τα ”ισχυρά” μεγέθη έχουν ήδη προεξοφληθεί.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities, ενώ εκτιμά πως οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Εξάλλου και η Proton Securities εκτιμά πως η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει ενδεχομένως τις ξένες αγορές, ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων. Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, η Proton Securities σημειώνει πως κάποια εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, όπως της IBM και της Texas Instruments, θα καθορίσουν κατά πάσα πιθανότητα την τάση.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ η Eurocorp σημειώνει πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης του Γενικού Δείκτη είναι περιορισμένο.

Η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου εκτιμά πως η μεσοχρόνια τάση του Δείκτη παραμένει ανοδική, ενώ συμπληρώνει πως σε βραχυχρόνια ορίζοντα ενδέχεται να επιχειρήσει τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης που ορίζει το επίπεδο των 2.430 μονάδων.

Επομένως, πρέπει να εξετάσουμε τη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη στην προαναφερθείσα αντίσταση, συμπληρώνει η Omega Bank, που επισημαίνει πως ενδεχόμενη διάσπασή της θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω πορεία των τιμών, καθώς θα ενισχύσει σημαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσμων και µεσοπρόθεσµων επενδυτών, µε πρώτο στόχο την επόμενη περιοχή αντίστασης, στο επίπεδο των 2.460 μονάδων.

Προσοχή επίσης θα πρέπει να δοθεί στις προσυµφωνηµένες συναλλαγές που αποτελούν ένδειξη τοποθέτησης θεσµικών χαρτοφυλακίων, προσθέτει η Omega Bank, που παράλληλα τονίζει πως για την επόµενη εβδοµάδα το επίπεδο των 2.390 µονάδων παραµένει η πρώτη περιοχή στήριξης, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στο επίπεδο των 2.350 µονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου: Οι ελληνικές μετοχές υπεραπέδωσαν των ευρωπαϊκών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με αυξημένους όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι τραπεζικές μετοχές ηγήθηκαν για μια ακόμη φορά της αγοράς, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να διαπραγματεύεται σε νέα υψηλά έτους, ενώ επισημαίνει πως από τις αρχές του χρόνου οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν υπεραποδώσει των ευρωπαϊκών κατά περίπου 15%.

Τι έγινε την εβδομάδα 8 – 15 Οκτωβρίου: Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με τη Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, που αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στις 2.422,17 μονάδες, ενισχυμένος σε εβδομαδιαία βάση κατά 0,56%.

Παράλληλα η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε μετά από καιρό κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 28% στα 88 εκατ. ευρώ, έναντι 124,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδας, συμπληρώνει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Οι τράπεζες φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν ούτε από την πετρελαϊκή ανατίμηση ούτε από τη νευρικότητα των ξένων αγορών, τονίζει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, ενώ συμπληρώνει πως αποτελούν το ”αγαπημένο παιδί” των ξένων οίκων και ακόμα και σε αυτά τα επίπεδα (ο τραπεζικός δείκτης κινείται σχεδόν κατακόρυφα σε επίπεδα Ιουλίου 2001) οι εκθέσεις τους αφήνουν σημαντικό περιθώριο βελτίωσης τιμής.



* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v