Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η δημοσιονομική απογραφή, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο οκτάμηνο, η έρευνα του ICAP για τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό τομέα της οικονομίας, αλλά και το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η δημοσιονομική απογραφή, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο οκτάμηνο, η έρευνα του ICAP για τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό τομέα της οικονομίας, αλλά και το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Απογραφή: Η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη δημοσιονομική απογραφή συνεχίστηκε και χθες με θέμα τα ”κρυφά χρέη” επισημαίνει Το Βήμα.

Αλογοσκούφης: Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι ο Ν. 3029 θα εξακολουθήσει να ισχύει παρά τις αδυναμίες ως προς τη χρηματοδότησή του, αναφέρει Το Βήμα.

Αλλαγές στον ασφαλιστικό νόμο, για εξασφάλιση χρηματοδότησης ανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας μετά τη συνάντησή του με τη ΓΣΕΕ, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Συρίγος: Άνανδρη επίθεση κατά του δημοσιογράφου και της ελευθεροτυπίας χαρακτηρίζουν κυβέρνηση και κόμματα την απόπειρα κατά του Φ. Συρίγου, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Ισοζύγιο: Σε 3,14 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου παρουσιάζοντας αισθητή βελτίωση έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, τονίζει το Κέρδος.

Για θεαματική βελτίωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου κάνει λόγο η Ναυτεμπορική, που τονίζει πως οι εισπράξεις από τον τουρισμό ήταν υψηλότερες κατά 10,4%, ενώ το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ενισχύθηκε κατά 43%.

Δημοσιονομικά: Η ανάγκη ενίσχυσης της δημοσιονομικής ευστάθειας αναγκάζει την κυβέρνηση να διευρύνει τις πηγές εσόδων από υποθέσεις που εκκρεμούν, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί στην αναβολή μεγάλων ζητημάτων όπως είναι οι διευθετήσεις ασφαλιστικών θεμάτων, για τα οποία όμως θα αρχίσει διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, τονίζει η Καθημερινή.

Με πρόσχημα την κούρσα των διεθνών τιμών του πετρελαίου η κυβέρνηση επανεξετάζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2005, το οποίο ήδη αμφισβητείται από τις Βρυξέλλες και τους διεθνείς οίκους, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Η αυριανή τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α. πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου Σπύρου Καπράλου από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, θα ασχοληθεί με την αναθεώρηση των δεικτών των μετοχών FTSE.

Η αγορά δεν ανέχεται τις εκκρεμότητες τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία ”η αγορά τιμωρεί πριν από τις δημόσιες αρχές”, ενώ επισημαίνει πως οι μικρομέτοχοι πληρώνουν το τίμημα της διαπλοκής.

ICAP: Η βιομηχανία και ο τουρισμός είναι οι δύο μεγάλοι ”χαμένοι” του 2003, σύμφωνα με έρευνα του ICAP για τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό τομέα της οικονομίας τονίζει Το Βήμα.

Ενδείξεις κόπωσης εμφάνισε η μεταποίηση με μείωση παραγωγής αλλά και λειτουργικών κερδών στο 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, τα οποία επικαλείται η Καθημερινή, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως ο τζίρος της βιομηχανίας ανήλθε στα 39,8 δισ. ευρώ.

Καύσιμα: Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο με αφορμή τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών των καυσίμων τονίζει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη εξάρτηση από το πετρέλαιο (61%) μεταξύ της ευρωζώνης.

Έως και 54 λεπτά το λίτρο έφτασε να πωλείται χθες το πετρέλαιο θέρμανσης στην περιφέρεια, προκαλώντας σοκ στους καταναλωτές, τονίζουν Τα Νέα.

Επίδομα Θέρμανσης: Η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν και μελετά τώρα το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους εφόσον οι τιμές παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, αναφέρει Το Βήμα.

Παραγωγικότητα: Η ταχεία αύξηση της παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα αποτελεί ”μονόδρομο” προκειμένου να αντισταθμιστεί το δημοσιονομικό βάρος που προκαλεί η αύξηση της απασχόλησης στο Δημόσιο, αναφέρει η Εξπρές, επικαλούμενη σχετική μελέτη του ΚΕΠΕ.

Ολυμπιακή: Την ύστατη προσπάθεια για να μην καταρρεύσει και κλείσει το σύμπλεγμα των εταιριών ”παλαιάς” και ”νέας” Ολυμπιακής καταβάλλει η κυβέρνηση, καθώς με τροπολογίες που καταθέτει στη Βουλή περιβάλλει με την ”προστασία” του κράτους τις δύο εταιρίες από τους πιστωτές της, αναφέρει Το Βήμα.

Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2005 η απαγόρευση αναγκαστικής εκτέλεσης επί περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Εμπορική: Μειωμένα κατά 27%-29% αναμένεται να είναι τα κέρδη της Εμπορικής σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως ολοκληρώθηκε χθες η έκδοση ομολογιακού δανείου 400 εκατ. ευρώ.

Αττικές Εκδόσεις: Στην αύξηση της συμμετοχής του εκδοτικού οίκου του Ιταλού πρωθυπουργού στο μετοχικό κεφάλαιο των Αττικών Εκδόσεων αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

TOUSA: Στον NYSE θα διαπραγματεύεται από τις 9 Νοεμβρίου η μετοχή της θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής, σημειώνει η Εξπρές.

Stet Hellas: Με δήλωση – διαμαρτυρία του που απέστειλε την περασμένη Παρασκευή στην Καθημερινή ο κ. Νικόλαος Βαρσάκης, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Stet Hellas, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως ”Δεν αποπέμφθηκα από τη Stet Hellas αλλά αποχώρησα λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια του δ.σ. και των μετόχων και οι φήμες περί αποπομπής μου και διαχειριστικών ελέγχων από τη μητρική δεν είναι αληθείς”.

ΟΛΘ: Ρευστό για επενδύσεις αναζητά ο ΟΛΘ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως προτεραιότητα δίνεται στην επέκταση της 6ης προβλήτας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v