Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα σε Σοφοκλέους - ευρωαγορές

Η θερμή αύρα που έρχεται από τις ευρωαγορές δημιουργεί δροσερό κλίμα στη Σοφοκλέους, όπου απαιτείται κλείσιμο στο εύρος των 2.420-2.425 μονάδων, ώστε να διατηρηθεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση. Πιθανόνητες για νέο κύκλο επανατοποθετήσεων, κυρίως σε μετοχές των Εθνικής και Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κλείσιμο στο εύρος των 2.420-2.425 μονάδων απαιτείται –από τεχνικής πλευράς– προκειμένου να διατηρηθεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

Δεδομένου ότι ο καθαρός τζίρος δεν είναι αυτός που δικαιολογεί το ενδιαφέρον αγοραστών σε μετοχές, κυρίως των Εθνικής και Eurobank, θα απαιτηθεί κίνηση ανάλογη και αύριο προκειμένου να ισχυροποιηθεί η φορά του FTSE-20 προς τις 1.340-1.345 μονάδες, που αντιστοιχούν σε επίπεδο περίπου 2.450 μονάδων του Γ.Δ.

Διαπιστώνεται πως στις μετοχές των Εθνικής, Eurobank και Alpha εμφανίζονται αγοραστές γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, κάτι που πρακτικά απαιτεί ακόμη μία συνεδρίαση με ανάλογο ενδιαφέρον σε αυτό το επίπεδο κεφαλαιοποίησης.

Η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής στα 7 δισ. ευρώ και της Eurobank στα 6,3 δισ. ευρώ μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Θεωρούμε πως εάν σήμερα, αύριο και μεθαύριο διατηρηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον, τότε θα πρέπει να αναμένουμε άμεσα έναν επόμενο ανοδικό κύκλο από τις τράπεζες.

Παρά τη μικρή διόρθωση της μετοχής της Εθνικής, διαπιστώνεται πως αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται, αλλά με... ηπιότερο ρυθμό απ’ ό,τι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Θα επιμείνουμε, όμως, πως αυτό που προέχει είναι η λελογισμένη αντίδραση του Γ.Δ. και συνολικότερα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v