Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Παραμένουν ρυθμιστές οι ξένες αγορές

Οι ξένες αγορές αναμένεται για μια ακόμη φορά να αποτελέσουν βασικό ρυθμιστή της τάσης της Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων, ενώ μερίδα αναλυτών προβλέπει τάσεις συσσώρευσης. Ο τραπεζικός κλάδος, πάντως, εκτιμάται πως θα συνεχίσει τη θετική του πορεία.

ΑΧΕ: Παραμένουν ρυθμιστές οι ξένες αγορές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα, με ”ήπιους” όγκους συναλλαγών προβλέπει για τη σημερινή συνεδρίαση η Εθνική ΑΧΕ.

Οι ξένες αγορές, εκτιμά η Marfin Analysis, θα είναι ο κύριος ρυθμιστής για τη Σοφοκλέους, με την πορεία των τιμών του πετρελαίου και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων να καθορίζουν την τάση.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities, που εκτιμά πως η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει τις ξένες, οι οποίες προβλέπει ότι θα υποστηριχθούν από ”ισχυρές” μετοχές του τεχνολογικού κλάδου σε συνέχεια των σημαντικών κερδών που ανακοίνωσε η IBM.

Στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αναφέρεται και η Eurocorp, η οποία εκτιμά πως θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ συμπληρώνει πως οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σήμερα ανοδικά.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities σημειώνει πως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής, καθώς οι εγχώριες επιχειρηματικές εξελίξεις είναι περιορισμένες, έχοντας ωστόσο το βλέμμα τους στραμμένο στις ξένες αγορές.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει πως οι διορθώσεις που παρατηρούνται δεν είναι ανησυχητικές δεδομένου του ”χαμηλού” όγκου των συναλλαγών, ενώ συμπληρώνει πως τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένουν ελκυστικοί.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως η θετική ψυχολογία που υπάρχει γύρω από τους τραπεζικούς τίτλους θα συνεχιστεί οδηγώντας μεσοπρόθεσμα σε υπεραπόδοση. Ωστόσο η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες δεν θα διαφοροποιηθούν σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα.

Για τις ξένες αγορές η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι ανησυχίες για τις τιμές του πετρελαίου παραμένουν και ως εκ τούτου οι ξένες αγορές θα παραμείνουν σε τάση συσσώρευσης, μεσοπρόθεσμα.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,52% υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης στη χθεσινή συνεδρίαση με αυξημένους όγκους συναλλαγών αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η Βωβός τοποθέτησε το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου, που αντιστοιχεί σε 6.786.010 μετοχές, στην τιμή των 12 ευρώ, προς θεσμικούς επενδυτές.

Η Marfin Analysis αναφέρει επίσης πως οι μετοχές των κατασκευαστικών Ελληνική Τεχνοδομική και Άκτωρ δέχθηκαν για μια ακόμη φορά μεγάλη πίεση, ενώ ο τραπεζικός κλάδος υπεραπέδωσε.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v