Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στροφή σε μικρο-μεσαία κεφαλαιοποίηση

Τη συνέχιση της μετακύλισης των επενδυτών από τραπεζικούς τίτλους σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας αλλά και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης προβλέπουν για σήμερα οι ΑΧΕ, ενώ οι ξένες αγορές εκτιμάται πως θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την εγχώρια τάση. ”Τεστ” για 2.400 μονάδες εκτιμά μερίδα αναλυτών.

ΑΧΕ: Στροφή σε μικρο-μεσαία κεφαλαιοποίηση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετάθεση του ενδιαφέροντος από τραπεζικούς τίτλους σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα συνεχισθεί, ενώ υπενθυμίζει πως η Alpha Bank ανακοινώνει τα αποτελέσματα για το εννεάμηνο στις 27 Οκτωβρίου.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως θα διατηρηθεί η τάση για μετάβαση σε μετοχές της μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Εξάλλου, η Proton εκτιμά πως η Σοφοκλέους θα κινηθεί στο κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να αναδιαμορφώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους καθώς πλησιάζει η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Από την πλευρά της η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως οι υψηλοί όγκοι συναλλαγών που παρατηρούνται σε τραπεζικούς τίτλους καταδεικνύει ότι το momentum παραμένει θετικό και ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να αναζητούν ”χαμηλά επίπεδα” ώστε να τοποθετηθούν.

Στο κλίμα των ξένων αγορών εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα κινηθεί η εγχώρια αγορά σήμερα, αν και επισημαίνει πως η Σοφοκλέους αναμένεται να είναι περισσότερο ”ανθεκτική” σε περίπτωση που οι ευρωπαϊκές αγορές πραγματοποιήσουν διορθωτική κίνηση.

Η Eurobank Securities πάντως εκτιμά πως σήμερα η εγχώρια αγορά θα κινηθεί πτωτικά, δοκιμάζοντας το επίπεδο των 2.400 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Αύξηση 0,41% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε, αφού έφτασε πρώτα στα υψηλά έτους, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας πως το ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο συνεχίστηκε.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v