Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος και στις δηλώσεις του διοικητή της Ν. Γκαργκάνα, στο Σύμφωνο Σταθερότητας, στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας στο Λουξεμβούργο όπου θα συζητηθούν τα ελλείμματα, αλλά και στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος και στις δηλώσεις του διοικητή της Ν. Γκαργκάνα, στο Σύμφωνο Σταθερότητας, στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας στο Λουξεμβούργο όπου θα συζητηθούν τα ελλείμματα, αλλά και στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Γκαργκάνας: ”Δεν αρκούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για μείωση του ελλείμματος, τα μέτρα θέλουν εξειδίκευση και αποφασιστικότητα στην εφαρμογή τους” δήλωσε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε τη σύνεση των κοινωνικών εταίρων αναφέρει Το Βήμα.

Αφύπνιση πολιτικών και κοινωνίας προκειμένου να προωθηθούν τάχιστα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα θωρακίσουν την οικονομία απέναντι σε κρίσεις ζήτησε ο κ. Γκαργκάνας σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Την αφύπνιση της κυβέρνησης, των κομμάτων, των συνδικαλιστών και των ΜΜΕ, για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα της οικονομίας ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή την έκθεσή του, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Καμπανάκι έκρουσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανταγωνιστικότητα, τον πληθωρισμό και τις επενδύσεις, τονίζει η Καθημερινή.

Έλλειμμα: Δύσκολες ώρες θα περάσει σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στο Λουξεμβούργο, καθώς θα συζητηθούν τα υπερβολικά ελλείμματα της τελευταίας τετραετίας που προέκυψαν από τη δημοσιονομική απογραφή, επισημαίνει Το Βήμα.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Υπέρ των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελαστικότητα του όρου του Συμφώνου Σταθερότητας που αφορά στον δημόσιο δανεισμό, τάχθηκαν ο καγκελάριος της Γερμανίας Σρέντερ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Λοπές, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΕΒ: Έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης διαπίστωσαν τα μέλη του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ σύμφωνα με την Ημερησία.

Το φορολογικό καθεστώς, τα τέλη που επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις από την αυτοδιοίκηση, ο αναπτυξιακός και τα εργασιακά ήταν μεταξύ των θεμάτων τα οποία έθεσε στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη η επιχειρηματική κοινότητα στο πλαίσιο του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Στο μέσον περίπου από πλευράς ελαστικότητας βρίσκεται η αποτίμηση της Σοφοκλέους, μεταξύ 23 χρηματιστηριακών δεικτών σύμφωνα με Το Βήμα.

Πετρέλαιο: Νέα σημαντική υποχώρηση σημείωσαν χθες οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές τονίζει Το Βήμα.

Ευρωδικαστήριο: Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οδηγείται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της αδράνειας που έχει επιδείξει στην υιοθέτηση ευρωπαϊκών κανονισμών, σχεδιασμένων να τονώσουν τον ανταγωνισμό στην ασφαλιστική αγορά, αναφέρει η Καθημερινή.

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας σχετικά με το ”ξέπλυμα χρήματος”.

Κοινωνία της πληροφορίας: Ξεκινά η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κονδύλια της ”Κοινωνίας της Πληροφορίας” σημειώνει το Κέρδος.

Εφοπλιστές: Μεγάλοι ελληνικοί ναυτιλιακοί οίκοι διαπραγματεύονται την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των εφοπλιστών και των ομίλων που στοχεύουν στη Wall Street είναι ο κ. Στάθης Τοπούζογλου της Prime Marin, ο κ. Γιώργος Προκοπίου της Dynacom, ο κ. Γιώργος Οικονόμου της DryTank, ο κ. Σ. Παληός της Diana Shipping, ο κ. Βίκτωρας Ρέστης κ.ά.

Τράπεζες: Απειλητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα των επισφαλειών, που συσσωρεύονται στις τράπεζες, από καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος ανησυχεί έντονα για περαιτέρω αύξηση των κινδύνων, εν όψει της αύξησης των επιτοκίων, αλλά και της επιβράδυνσης της ελληνικής οικονομίας, όπως τονίζει το Κέρδος.

Συρίγος: ”Βαλτοί” με στόχο τη ζωή του κτύπησαν τον Φ. Συρίγο, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου όπως κατέθεσε ο κ. Συρίγος.

Εθνική: Ολοκληρώθηκε χθες η έκδοση υβριδικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η Τράπεζα βελτιώνει ικανοποιητικά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας με την έκδοση υβριδικού ύψους 470 εκατ. ευρώ, τονίζει η Ημερησία.

Eurobank: Αφύπνιση του Χ.Α. με τη συνεργασία 50 δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων εισηγμένων στη Σοφοκλέους επιχειρεί η Eurobank όπως αναφέρει Το Βήμα.

Αύξηση 39%-40% αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη της Eurobank στο εννεάμηνο διαμορφούμενα στα 266 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΤΕ: Κώδωνα κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει στο ΤΑΠ-ΟΤΕ η εθελούσια έξοδος 6.000 εργαζομένων κρούουν οι συνταξιούχοι του Ταμείου σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως η ζημία που υπολογίζεται να προκληθεί θα υπερβεί τα 120 εκατ. ευρώ.

Εμπορική: Για αναδιοργάνωση εκ βάθρων στην Εμπορική κάνει λόγο Το Βήμα, που τονίζει πως η αναδιοργάνωση της Τράπεζας ξεκινάει από το δίκτυο των καταστημάτων, ενώ συμπληρώνει πως έχει ως στόχο τη λιανική.

Κατά 1,7 φορές υπερκαλύφθηκε το ομολογιακό της Εμπορικής σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η κοινή ομολογιακή έκδοση ύψους 400 εκατ. ευρώ 3ετούς διάρκειας ολοκληρώθηκε χθες.

Άκτωρ: Γραμμή άμυνας με την επίκληση τυπικών ζητημάτων προέβαλε η κατασκευαστική Άκτωρ προκειμένου να αποφύγει τριπλή άρνηση του ΕΣΡ για την έκδοση νέων πιστοποιητικών διαφάνειας, τονίζει η Καθημερινή.

Δωδώνη: Μπλόκο επήλθε στα σχέδια για τη Δωδώνη τονίζει η Ημερησία, που επισημαίνει πως συνεταιριστικές οργανώσεις τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v