Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τινάζουν τα χαλιά” στη Σοφοκλέους

Σωστή αμυντική διάταξη, ώστε να αποφευχθεί ο αιφνιδιασμός στην αρχή, μπορεί να διασφαλίσει τη μετέπειτα αντίδραση της αγοράς. Ενδεικτική των προθέσεων των αναλυτών η μεταστροφή μέρους του ενδιαφέροντός τους προς επιλεγμένες μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. ”Κλειδί” αποτελεί η ένταση της ενδεχόμενης προσφοράς σε Εθνική και Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την περιοχή στήριξης των 2.385 μονάδων θα επιδιώξουν να προασπίσουν οι επενδυτές, προκειμένου να μη μεταβληθεί η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση.

Στην πλειονότητά τους, οι χρηματιστηριακές εκτιμούν και προσβλέπουν σε μία επιλεκτική στροφή του ενδιαφέροντος-τοποθετήσεών τους, από τις τραπεζικές σε μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Για να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει ο τραπεζικός δείκτης να μην υποχωρήσει μέχρι την Παρασκευή χαμηλότερα των 5.050 μονάδων, η προσφορά που θα εκδηλωθεί ενδεχομένως σε Εθνική, Εurobank να είναι περιορισμένη και να απορροφηθεί χωρίς πρόβλημα.

Αυτό που προέχει κατά συνέπεια για σήμερα είναι η σωστή αμυντική διάταξη, από την αρχή της συνεδρίασης, αν και η εν δυνάμει προσφορά εκτιμάται πως θα ελεγχθεί σε μέγιστο βαθμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v