Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXΕ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για ”μεσαία”

Τη συνέχιση του ενδιαφέροντος για τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, καθώς εκτιμούν πως οι εν λόγω τίτλοι έχουν διαμορφωθεί σε ”ελκυστικά” επίπεδα.

AXΕ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για  ”μεσαία”
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σε ”ελκυστικά” επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis πως έχουν διαμορφωθεί οι τιμές των μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ύστερα από τη σημαντική υποχώρηση που έχουν καταγράψει φέτος οι τιμές των μετοχών από τον χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, έχουν πλέον διαμορφωθεί σε ”ελκυστικά” επίπεδα.

Εξάλλου, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως τον τελευταίο καιρό έχει εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και κυρίως τίτλων που συμπεριλαμβάνονται στον FTSE-40.

Από την πλευρά της η Proton Securities εκτιμά πως η χθεσινή ευφορία που παρουσιάστηκε σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, υποβοηθούμενη και από το βελτιωμένο momentum στο εξωτερικό.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, η οποία στο πρωινό της report αναφέρει πως η μετάβαση σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να συνεχιστεί, κυρίως λόγω τεχνικής αντίδρασης.

Στην υπεραπόδοση που εμφάνισαν τίτλοι της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης αναφέρεται η Εθνική ΑΧΕ, η οποία εκτιμά πως η εν λόγω τάση αναμένεται να συνεχιστεί.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities, η οποία εκτιμά πως ενδεχόμενη κίνηση αποκόμισης κερδών σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι πιθανόν να δημιουργήσει πιέσεις.

Επίσης, η Eurobank Securities εκτιμά πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ξένες αγορές.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών σε έναν αριθμό μετοχών που έχουν υπεραποδώσει, χωρίς όμως –όπως επισημαίνει– να επηρεαστεί σημαντικά η αγορά.

Επίσης, η Εγνατία Finance προσθέτει πως ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 9% από τις 20 Αυγούστου, κυρίως ως αποτέλεσμα της ζήτησης που παρουσιάστηκε για τραπεζικές μετοχές, υπεραποδίδοντας των ευρωπαϊκών αγορών.

Τι έγινε χθες: Η ελληνική αγορά δεν ακολούθησε την τάση των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και έκλεισε µε άνοδο, µε τις μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν αναφέρει η Marfin Analysis.

Η ήπια αποκόμιση κερδών στις τράπεζες διατήρησε τον FTSE-20 ουσιαστικά αμετάβλητο, συμπληρώνει η Marfin Analysis, που τονίζει πως η μετοχή της Eurobank έφτασε σε νέο υψηλό έτους.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v