Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φορτσάρει” η Σοφοκλέους

Προς τις 2.450 μονάδες κινείται χωρίς ακρότητες και με αυξημένο τζίρο η Σοφοκλέους, ενώ η μόχλευση στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση αποκτά ουσία. Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται από την αρχή θετική στο περίπου 3 προς 1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η επιθυμητή (και επιβεβλημένη) κίνηση πραγματοποιείται μεθοδικά και χωρίς ακρότητες. Ακριβώς έτσι όπως πρέπει.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως με το Γ.Δ. να οδηγείται, χωρίς να βιάζονται, προς τις 2.450 μονάδες, ενισχύεται ο ΜΚ-40 κατά 0,61% και ο SC-80 κατά 0,75%.

Σε αντίθεση με χθες, στην αρχή της συνεδρίασης, η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται από την αρχή θετική στο περίπου 3 προς 1.

Στις μετοχές του FTSE-20 στεκόμαστε αυτές τις μέρες λιγότερο, καθώς βάρος δίνεται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Όμως, διαπιστώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον, μετά την προτροπή της Morgan, για τη μετοχή της Εθνικής προς τα 21,2 ευρώ, στη Eurobank στα 20,24 ευρώ, αλλά και στην Πειραιώς προς τα 10,12 ευρώ.

Για τη μετοχή της Πειραιώς θα πρέπει να σημειωθεί ότι ισχύει πρόγραμμα πώλησης ιδίων τίτλων έως τις 9/11, με χαμηλότατη τιμή τα 10 ευρώ.

Το ”ψαχνό”, όμως, των ημερών βρίσκεται στην υποτιμημένη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου η αναβάθμιση της Folli Follie στον FTSE-20 δημιουργεί αγοραστικό ενδιαφέρον και εντολές προς τα 23,26 ευρώ.

Εντολές αγοράς προς τα 2,85 ευρώ δίνονται στη μετοχή της Ακτωρ, προς τα 2,44 ευρώ για τη μετοχή των ΕΠΑΤΤ, αλλά και των Μέτκα, Ιntralot, ΕΧΑΕ, Δέλτα Συμμετοχών, Αττικής, Νotos Com, Chipita.

Αυξημένη για τα δεδομένα της μετοχής είναι η εμπορευσιμότητα στην S&B, παρά το ότι οι αγοραστές θέτουν τις εντολές τους λίγο χαμηλότερα, στα 5,32 ευρώ.

Ορισμένες από τις μετοχές αυτές και αρκετές βέβαια ακόμη αποτελούν εκ των πραγμάτων το χαρτοφυλάκιο ”σωτηρίας” της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που ανακοινώνει στη μία το μεσημέρι η Eurobank.

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονται στη μετοχή των Auto Hellas, Φουρλής, Στρίντζη, Ελγέκα, Κωτσόβολος και Χατζηιωάννου.

Επίσης, με βάση τις συναλλαγές τους παρουσιάζει ενδιαφέρον για τη συνέχεια η αντίδραση μετοχών όπως Eλγέκα προς τα 1,97 ευρώ, Μινωικές Γραμμές στα 1,74 ευρώ, Καρδασιλάρης 4,12 ευρώ, Γερμανός στα 19,90 ευρώ, αλλά και Θεμελιοδομή, Hitech, Σαράντη, Κορασίδη, Κλωστήρια Ναούσης, Lannet, Αστήρ Παλλάς και αρκετών ακόμη.

Υ.Γ. Όποιος έχει την πίτα και το μαχαίρι μπορεί και κόβει δίκαια τα κομμάτια, προκειμένου να μην αφήνει πολλούς παραπονούμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v