Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχει συνέχεια το ενδιαφέρον στα μεσαία;

Πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις, οι υπερθετικές αναλύσεις ξένων και οι καλές πρωτοβουλίες ισχυρότατων ομίλων, όπως η Eurobank. Να υποθέσουμε πως η αγορά οδηγείται στην καταγραφή υψηλού έτους στο 2ο εξάμηνο; Και βέβαια, ερωτηματικό παραμένει εάν το χθεσινό ενδιαφέρον για τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση θα έχει διάρκεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όχι βιασύνες.

Η ευνοϊκή διεθνής συγκυρία, η προφανής ”μόχλευση” στην υγιή μεσαία κεφαλαιοποίηση και τα περιθώρια περαιτέρω αντίδρασης επιλεγμένων blue chips διαμορφώνουν ένα ευνοϊκότερο κλίμα.

Ευνοϊκότερο από αυτό, που από την αρχή της εβδομάδος ενίσχυε την εκτίμησή μας για αντίδραση του Γ.Δ. προς τις 2.450 μονάδες, σε πρώτη φάση.

Τόσο η θετικότερη προσέγγιση των ξένων, για συγκεκριμένες μετοχές – επιλογές τους όσο και η πρωτοβουλία της Eurobank, αλλά και επιμέρους κινήσεις παραγόντων της αγοράς ανεβάζουν υψηλότερα τον πήχη.

Το να εκτιμά η J&P Morgan την τιμή στόχο της Εθνικής στα 28 από τα 24 ευρώ, όταν η τρέχουσα τιμή της μετοχής κυμαίνεται στα 20,88 ευρώ, παραπέμπει σε κεφαλαιοποίηση, κατά τι μεγαλύτερη των 9 δισ. ευρώ.

Ωραία μας... τα λέει η Morgan και προφανώς οι ξένοι κάτι περισσότερο γνωρίζουν από εμάς. Από την άλλη πλευρά, η υποτιμημένη και σε ικανό βαθμό υγιής μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση μπορεί να υπεραντιδράσει στην περίπτωση που οι 5.100 μονάδες αποτελέσουν σύντομα σημείο αναφοράς – βάσει εκκίνησης του τραπεζικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v