Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα μικρο-μεσαία η σκυτάλη

Εξανεμίσθηκαν σε επίπεδο Γενικού Δείκτη οι αρχικές πιέσεις, ενώ συνεχίζεται η ανάκαμψη μετοχών της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, κάτι που επιβεβαιώνει τη διατυπωθείσα διάθεση για τη στροφή του ενδιαφέροντος και της ρευστότητας προς επιλεγμένες μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ομαλότατη προσγείωση του Γ.Δ. και της αγοράς. Τόσο σε επίπεδο Γ.Δ. όσο και σε πλήθος μετοχών αποκαθίσταται και πάλι η ισορροπία, καθώς προσεγγίζονται οι 2.420 μονάδες, η δε σχέση ανοδικών – πτωτικών βελτιώνεται στο 1/1,5.

Είναι εμφανές για πολλοστή φορά πως οι ισχυροί παίχτες της αγοράς μπορούν σε μέγιστο βαθμό και διαμορφώνουν τάση όπου τους ενδιαφέρει.

Από τον FTSE-20, η φορά διαμορφώνεται από τις μετοχές των Αγροτικής (4,15%), Ελληνικής Τεχνοδομικής (2,17%), Γερμανού (1,20%) και βεβαίως των Alpha Bank, Eurobank, Motor Oil, OTE, KAE, Coca Cola.

Όμως, από τεχνικής πλευράς και πάντα με τη συνεκτίμηση του βραχυπρόθεσμου ρίσκου, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση της εμπορευσιμότητας (με παράλληλη ενίσχυση της τιμής) για τις μετοχές των Δυναμική Ζωή, Κορδέλλου, Κεράνης, Αγροτική Ασφαλιστική, Βιοτεχνία Ζάχαρης, Eurodrip, Hitech, Alumil, Frigoglass, Αττικής, Τζιρακιάν, ΕΛΒΕ, Φουρλής, Chipita, Φοίνιξ, Χατζηιωάννου, Νίκας, Σέλμαν, Λύκος, ΕΥΔΑΠ, και αρκετών ακόμη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 14:00 τουλάχιστον 45 μετοχών η απόδοση εμφανιζόταν υψηλότερη του 2%.

Βραχυ-μεσοπρόθεσμα θα επιμείνουμε στη θετική μας προσέγγιση της αγοράς και ειδικότερα προς το τμήμα εκείνο που οι ισχυρές ΑΧΕ, μέσω αναλύσεών τους, μας προτρέπουν συστηματικά τις τελευταίες μέρες να στραφούμε.

Δεν είναι τυχαίο πως αυτή η στροφή επιχειρείται την περίοδο της δημιουργίας ισχυρότατης κεφαλαιακής επάρκειας Αμοιβαίου επιλεγμένων μετοχών εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης από τη Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v