Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Αυξάνεται η όρεξη των θεσμικών

Η αυξανόμενη όρεξη που επιδεικνύουν κυρίως οι θεσμικοί επενδυτές από την Αμερική για ευρωπαϊκούς τίτλους, οι οποίοι στοιχημάτησαν στην άνοδο του ευρώ ενισχύει τη ροή κεφαλαίων προς εγχώριες ποιοτικές μετοχές, αναφέρει η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report με τίτλο ”Εναλλαγές μετοχών καθοδηγούμενες από την ρευστότητα”.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Αυξάνεται η όρεξη των θεσμικών
Η αυξανόμενη όρεξη που επιδεικνύουν κυρίως οι θεσμικοί επενδυτές από την Αμερική για ευρωπαϊκούς τίτλους, οι οποίοι στοιχημάτησαν στην άνοδο του ευρώ ενισχύει τη ροή κεφαλαίων προς εγχώριες ποιοτικές μετοχές, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report της (20/10) με τίτλο ”Εναλλαγές μετοχών καθοδηγούμενες από την ρευστότητα”.

Αναφορικά με τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ και του Άκτωρα η Π&Κ επισημαίνει την ελκυστικότητά τους, σε όρους αποτίμησης, τονίζει όμως τα σημαντικά ρίσκα που ενέχονται σε αυτές, κυρίως λόγω των νομικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή εταιρία συνιστά την πιθανή στροφή σε εταιρίες που συμμετέχουν στη λίστα υπεραπόδοσής (overweight) της και δεν έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο, έναντι εκείνων που έχουν σημειώσει υπεραξίες.

Η overweight λίστα της Π&Κ είναι η εξής:

Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Cosmote, ΟΤΕ, Coca-Cola 3Ε, Μαΐλλης, Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, Ιντραλότ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Άκτωρ, J&P Αβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική, Μότορ Όιλ, ΤΙΤΑΝ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γερμανός, Jumbo, Folli Follie, Minoan Lines, Ελληνικά Χρηματιστήρια και Autohellas.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εταιρία διατηρεί τη σύσταση ”οverweight” και συνιστά έγκαιρη και εντονότερη ”έκθεση” (exposure) στη μετοχή του οργανισμού.

Στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο της Π&Κ το ποσοστό των μετοχών παραμένει αμετάβλητο στο 70%, εκ των οποίων το 40% αποτελείται από διεθνείς τίτλους.

Παράλληλα η Π&Κ υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία της πιστωτικής επέκτασης που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνουν τις αυξητικές τάσεις στη λιανική τραπεζική από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v