Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούνται στην κορυφή οι τράπεζες

Για μία ακομη ημέρα οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς ένας ακόμη διεθνής οίκος, ήτοι η Citigroup, έθεσε υψηλότερα τον πήχη για Εθνική, Eurobank και Alpha, ωθώντας (νωρίτερα) το Γ.Δ. προς τις 2.480 μονάδες. Κατοχύρωση κερδών σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με αρκετές μετοχές να συνεχίζουν ανοδικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 2.480,87 μονάδες έφτασε αρχικά ο Γ.Δ. για να υποχωρήσει λίγο στη συνέχεια προς τις 2.470 μονάδες.

Οι εντολές αγοράς που από νωρίς δόθηκαν στη μετοχή, κυρίως της Εθνικής, την έφεραν στα 21,96 ευρώ και τον FTSE-20 προς τις 1.361,6 μονάδες.

Δευτερευόντως, δόθηκαν εντολές αγοράς προς τα 20,74 ευρώ της Eurobank, τα 22,92 ευρώ της Alpha Bank, καθώς και οι τρεις προαναφερθείσες μετοχές αποτελούν ουσιαστικά επιλογές και της Citigroup (με βάση τη χθεσινή της ανάλυση).

Εντολές αγοράς, όμως, δίνονται υψηλότερα και στη μετοχή της Αγροτικής, προς τα 5,1 ευρώ, όπου φαίνεται πλέον πως μάλλον δεν πρόκειται για ένα απλό και βραχυκερδοσκοπικό παιχνίδι, αλλά για κάτι που θα φανεί στη συνέχεια.

Συνεχίζεται το εντυπωσιακό θετικό σερί της Εμπορικής προς τα 20,6 ευρώ, του ΟΠΑΠ προς τα 16,48 ευρώ, ενώ η Cosmote διορθώνει οριακά από τη νέα ιστορικά υψηλή τιμή της.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1, με τον ΜΚ-40 να υποχωρεί οριακά τη στιγμή που σε Chipita, Δέλτα Singular, Notos, Αλουμίνιο, Αττικής, Αστήρ, Εθνική Ακινήτων, Εθνική Ασφαλιστική, Ιατρικό και Σιδενόρ δίνονται εντολές αγοράς μέχρι και 2% υψηλότερα.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου επίσης διορθώνει οριακά, κάτι ανάλογο συμβαίνει στις μετοχές των Auto Hellas, Frigoglass, Newsphone, Σαράντης, Σρίντζης, Ελγέκα, Θεμελιοδομή, Intracom Κατασκευές, Μηχανική, Φοίνιξ, Σέλμαν και Τεγόπουλος.

Για τη συνέχεια, θα ήταν καλό να διαμορφωθεί μία βραχυπρόθεσμη (γι αυτήν την εβδομάδα) βάση στήριξης – ανοχής του Γ.Δ., εν πολλοίς θα καθορίσει την τάση στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v