Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά σινιάλα από το εξωτερικό

Διεθνής συγκυρία απειλεί να ανακόψει την ανοδική φορά της Σοφοκλέους. Σίγουρα η αβεβαιότητα, λόγω του προεκλογικού κλίματος στις ΗΠΑ, μπορεί να προσφέρει αφορμή για κατοχύρωση κερδών και επανατοποθέτηση, σε χαμηλότερο, όμως, επίπεδο τιμών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρίσιμη όσο και ιδιαίτερη αυτή η προεκλογική για τις ΗΠΑ εβδομάδα.

Δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό οι επιφυλάξεις και διακυμάνσεις σε όλες τις διεθνείς αγορές, κάτι που αποτυπώνεται από νωρίς το πρωί στην Ευρώπη, εντονότερα, όμως, στη Φραγκφούρτη.

Θα πρέπει κάτι ανάλογο σε μικρότερη έκταση να περιμένουμε και στη Σοφοκλέους.

Μετά την τελευταία αντίδραση του Γ.Δ. προς τις 2.480 μονάδες, πιθανότατα θα δοκιμαστεί η αντοχή του Γ.Δ. στο αμέσως χαμηλότερο επίπεδο στο εύρος των 2.425-2.434.

Η συγκεκριμένη περιοχή-”κενό” αποτελεί στο ενδεχόμενο διόρθωσης την πρώτη ”στήριξη” για την αγορά, όπου και εκτιμάται πως θα εκτονωθεί η όποια πίεση σήμερα – αύριο.

Βέβαια, το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές επηρεάζεται από το πετρέλαιο και τα συναλλαγματικά, κάτι που πιθανόν να δώσει τη θέση του σε αντίδραση ίσως με αφορμή ένα θετικό κλείσιμο στην αυριανή συνεδρίαση στη Ν. Υόρκη.

Οι πρόσκαιρες, όπως εκτιμάται, πιέσεις θα φανεί κατά πόσο θα είναι μεγαλύτερες στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία σημειώθηκε υπεραπόδοση την προηγούμενη εβδομάδα κατά 2,64 και 3,15% αντίστοιχα, έναντι του FTSE-20.

Να σημειωθεί πως η προσπάθεια ”μόχλευσης” της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μόνο ασυντόνιστη δεν είναι.

Ας μην ξεχνάμε πως της παρουσίασης του νέου αμοιβαίου της Eurobank είχε προηγηθεί κατάργηση των προμηθειών στα ΣΜΕ του 40άρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v