Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Ευαίσθητο” το διεθνές κλίμα

”Θετική” εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως είναι η ψυχολογία της εγχώριας αγοράς, η οποία όμως ενδέχεται να επηρεαστεί από το ”ευαίσθητο” διθνές κλίμα. Τα βλέμματα πάντως των επενδυτών εκτιμάται πως στρέφονται στην περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου, με την Alpha Bank να ανοίγει τον χορό την Τετάρτη.

ΑΧΕ: ”Ευαίσθητο” το διεθνές κλίμα
Τι εκτιμάται για σήμερα: ”Θετική” εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι η ψυχολογία, ενώ επισημαίνει πως ως εκ τούτου είναι ικανή να απορροφήσει πιθανές τάσεις αποκόμισης κερδών, ενώ συμπληρώνει πως οι αγοραστές θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Στο κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως την Τετάρτη (27/10) ξεκινάει η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου, με την Alpha Bank να ανοίγει τον χορό.

Η Proton Securities εκτιμά πως λόγω της βελτιωμένης ψυχολογίας που επικρατεί στην ελληνική αγορά, η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να υπεραποδίδει, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου των τραπεζών με την Alpha Bank να ξεκινάει την Τετάρτη.

Ωστόσο, η Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά θα κινηθεί πτωτικά σήμερα, δεδομένης της υπεραπόδοσης που έχει παρουσιάσει πρόσφατα, αλλά και στο πλαίσιο του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία Finance, που αναφέρει πως το διεθνές κλίμα είναι ”ευαίσθητο” και ως αποτέλεσμα ενδέχεται να επηρεάσει την ψυχολογία της εγχώριας αγοράς.

Στις επόμενες συνεδριάσεις ενδέχεται να εισέλθουμε σε περίοδο διακυμάνσεων, αναφέρει η Omega Bank στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση, γεγονός που θα δημιουργήσει ευκαιρίες κερδών στους επενδυτές µε βραχυχρόνια επενδυτική στρατηγική, ενώ επισημαίνει πως παράλληλα θα αφομοιώσει στα τρέχοντα επίπεδα τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκ νέου ανοδική πορεία του ∆είκτη είναι, σύμφωνα με την Omega Bank, η διατήρηση των τιμών πάνω από την περιοχή στήριξης των 2.430 μονάδων.

Η Omega Bank επισημαίνει πως η διατήρησή της σε συνδυασμό µε την εκ νέου αύξηση του όγκου συναλλαγών θα ενισχύσει ιδιαίτερα το αγοραστικό

ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσµων επενδυτών, ενώ θα θέσει ως στόχο την περιοχή αντίστασης των 2.500 μονάδων.

Ωστόσο, καταλήγει η Omega Bank, πρέπει να σημειωθεί πως σε ενδεχόμενη αδυναμία διατήρησης των τιμών πάνω από το επίπεδο στήριξης των 2.430 μονάδων, η βραχυπρόθεσμη τάση θα αντιστραφεί σε πτωτική, ανοίγοντας το δρόμο έως το επόμενο αξιόπιστο επίπεδο στήριξης των 2.390 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή 22/10: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής η εικόνα της αγοράς ήταν ανάμεικτη, καθώς οι τραπεζικές μετοχές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, ενώ οι μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν λόγω των ρευστοποιήσεων από ξένους επενδυτές αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 0,14% υψηλότερα, ενώ επισημαίνει πως οι μετοχές των ΕΤΕ, Alpha Bank και EFG Eurobank έφτασαν τα υψηλά των τελευταίων 3 ετών.

Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν χαμηλότερα εξαιτίας ρευστοποιήσεων, προσθέτει η Marfin Analysis, που παράλληλα αναφέρει πως οι τραπεζικές μετοχές από τον Μάρτιο του 2003 έχουν σημειώσει αύξηση 157%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v