Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στην έκθεση της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2005, στον ”πόλεμο” που έχει ξεσπάσει γύρω από τα σούπερ μάρκετ, στην πορεία του πετρελαίου, αλλά και σε συμμαχίες για τα μονοπύθμενα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στην έκθεση της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2005, στον ”πόλεμο” που έχει ξεσπάσει γύρω από τα σούπερ μάρκετ, στην πορεία του πετρελαίου, αλλά και σε συμμαχίες για τα μονοπύθμενα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Κυβέρνηση: Διπλό αγώνα δίνει το οικονομικό επιτελείο Γ. Αλογοσκούφης, Αδ. Ρεγκούζας, Π. Δούκας και Χρ. Φώλιας σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η οποία αναφέρεται αφενός στις πιέσεις της ΕΕ και αφετέρου στην ”γκρίνια” κυβερνητικών παραγόντων, καθώς η απογραφή καθυστερεί τη φορολογική μεταρρύθμιση, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, τα έργα στην περιφέρεια, την είσπραξη εσόδων κ.λπ.

Δημοσιονομικά: Πρόσθετα μέτρα ζητά η Κομισιόν σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως σε έκθεσή της η Κομισιόν θέτει θέμα αλλαγών στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2005.

Η αμφισβήτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της δυνατότητας της χώρας μας να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2005 σε 2,8% και του χρέους σε 109,5% οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων προς όλες τις κατευθύνσεις, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Για ”αδυναμία εκτίμησης” κινδύνων και ”εμπάθεια” κατηγορεί η κ. Α. Διαμαντοπούλου την κυβέρνηση για την απογραφή σύμφωνα με Τα Νέα.

ΣΔΟΕ: Μια επικίνδυνη πρακτική εισηγείται η επιτροπή μετασχηματισμού του ΣΔΟΕ: και οι ανώνυμες καταγγελίες θα καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και θα ελέγχονται τονίζει η Ημερησία.

Πετρέλαιο: Ερωτηματικά για την πορεία του έτους εγείρει η υποχώρηση της Wall Street στα χαμηλότερα επίπεδα του 2004, εν αναμονή των προεδρικών εκλογών και εν μέσω των τιμών – ρεκόρ του πετρελαίου τονίζει η Ναυτεμπορική.

Κερδοσκοπούν στο πετρέλαιο θέρμανσης τονίζουν Τα Νέα, που επισημαίνουν πως 1 στα 4 πρατήρια πουλά με ”καπέλο” που φθάνει στα 2 λεπτά το λίτρο, σε τιμή από 49 έως 50,9 λεπτά.

Ναυτιλία: Για συμμαχίες ευκαιρίας όσον αφορά στα μονοπύθμενα κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν κοινές προτάσεις με κράτη που βρίσκονται στη ”μαύρη λίστα”, που καταθέτει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης για να διασώσει τα μονοπύθμενα.

Σούπερ Μάρκετ: Ξέσπασε ο πόλεμος των σούπερ μάρκετ αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο προαναγγέλλει αλλαγή του νόμου για τις πωλήσεις κάτω του κόστους.

”Δεν είμαστε τραστ διαμόρφωσης τιμών” τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ Παντελής Παντελιάδης σε αποκλειστική του συνέντευξη στη Ναυτεμπορική, όπου αντικρούει τις κατηγορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Βοϊλής: Δύο μήνες αφότου αποφάσισε αιφνιδιαστικά να βάλει λουκέτο στη χρηματιστηριακή του εταιρία, ο κ. Π. Βοϊλής, μέχρι πρότινος πρόεδρος του συνδέσμου χρηματιστών, σπάει τη σιωπή του και μιλάει στη Ναυτεμπορική.

Alpha Bank: Κατά 38% αναμένεται να αυξηθούν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως αναμένεται σημαντική βελτίωση της γενικότερης εικόνας της Τράπεζας.

Αγροτική Τράπεζα: Σε Credit Agricole Ελλάδος θα μετεξελιχθεί η Αγροτική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως σε 3-4 χρόνια η Τράπεζα θα έχει εξυγιανθεί πλήρως αποτελώντας σύγχρονο τραπεζικό παράδειγμα.

Άκτωρ: Φαβορί είναι η Άκτωρ σύμφωνα με την Ημερησία για μεγάλο έργο στο Κουβέιτ, καθώς όπως επισημαίνεται μειοδότησε σε σχετικό διαγωνισμό για έργο ύψους 83 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v