Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντός των... ορίων η διόρθωση

Μέχρι στιγμής και παρά την αρνητική σχέση ανοδικών – πτωτικών στο 1 προς 6 περίπου, η διόρθωση φαίνεται να ελέγχεται. Τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό για το επιλεγμένο πλέον τμήμα μετοχών εταιριών, κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Θετική η εικόνα για 7 μετοχές του FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά υψηλότερα του εύρους στήριξης (2.425-2.434 μονάδες) κινείται ο Γ.Δ., με τον FTSE-20 να υποχωρεί κατά 0,9%.

Μία καταρχήν θετική ένδειξη αφορά στη μέχρι τώρα συγκριτική πορεία των βασικών δεικτών, όπου φαίνεται ότι τόσο ο ΜΚ-40 όσο και SC-80 δεν πιέζονται ετεροβαρώς, σε σύγκριση με τον FTSE-20.

Φαίνεται δηλαδή, πως για ένα, μικρό σήμερα, τμήμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταβάλλεται προσπάθεια να ελεγχθεί η προσφορά, κατά συνέπεια η πίεση σε ορισμένους τίτλους, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμή τους τάση.

Συγκεκριμένα, η εμπορευσιμότητα μετοχών, όπως Ακτωρ, Δέλτα Συμμετοχών, ΔΟΛ, Βιομηχανίας Ζάχαρης, ΕΧΑΕ, Τέρνα, Μαίλλης, Intralot, αλλά και Φουρλής, Αlumil, Σαράντης, Ηλεκτρονική Αθηνών, Κατσέλης, Καρδασιλάρης, Νίκας, Μπενρουμπή, Μηχανική και ορισμένων ακόμη, παραμένει περιορισμένη, σε σύγκριση με τη ζήτηση και τις αγορές της προηγούμενης εβδομάδας.

Βέβαια, η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών παραμένει αρνητική στο περίπου 1 προς 6, αλλά διαπιστώνεται ότι ισχυρότερες πιέσεις δέχονται μετοχές, κυρίως χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με κατά τεκμήριο ασθενή πορεία (σε χρηματιστηριακό και εταιρικό επίπεδο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v