Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταβλητότητα προβλέπουν οι ΑΧΕ

Το ενδεχόμενο πιθανής ανάκαμψης σε συνέχεια της χθεσινής απότομης πτώσης επισημαίνουν οι ΑΧΕ για σήμερα, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί μεταβλητότητα στα τρέχοντα επίπεδα λόγω των επιφυλάξεων που δημιουργούνται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Μεταβλητότητα προβλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση της μεσοπρόθεσμης τάσης θα παραμείνει η εισροή ξένων θεσμικών κεφαλαίων σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Την τάση των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Marfin Analysis πως αναμένεται να ακολουθήσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως δεν αποκλείει μια μικρή ανάκαμψη σε συνέχεια της χθεσινής απότομης πτώσης.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities εκτιμά πως είναι πολύ πιθανή η μεταβλητότητα στα τρέχοντα επίπεδα, καθώς –όπως εξηγεί– διατηρούνται οι επιφυλάξεις όσον αφορά τις τιμές του πετρελαίου, αλλά και τα εγχώρια θεμελιώδη στοιχεία.

Οι αμερικανικές αγορές παρουσίασαν τάσεις συσσώρευσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας οριακά χαμηλότερα, αναφέρει η Proton Securities, που συμπληρώνει πως ανάλογη κίνηση αναμένεται για σήμερα στη Σοφοκλέους.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά αναμένεται να κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις σήμερα, ενώ επισημαίνει πως ενδεχόμενη βελτίωση της εικόνας στις ξένες αγορές θα επηρεάσει και τη Σοφοκλέους.

Η Εγνατία Finance σημειώνει πως η χθεσινή ”αδυναμία” που παρουσίασαν οι ξένες αγορές ενδέχεται να εκτονωθεί σήμερα, επισημαίνει όμως πως η ψυχολογία παραμένει αδύναμη, καθώς παραμένουν οι επιφυλάξεις αφενός για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και αφετέρου για τις επιπτώσεις από την αύξηση του ευρώ στα εταιρικά κέρδη.

Σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, η Εγνατία Finance εκτιμά πως αν και δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί σημαντικά από την εικόνα των ξένων αγορών, ενδέχεται ωστόσο να παραμείνει σε ”υπεραπόδοση” έναντι της Ευρώπης, στο πλαίσιο της απόδοσης των τραπεζών.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης σημείωσε σημαντική πτώση εξαιτίας την έντονης αποκόμισης κερδών, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η ψυχολογία ήταν αρνητικά επηρεασμένη από την απότομη διόρθωση των ευρωπαϊκών αγορών.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως στον τραπεζικό κλάδο οι ρευστοποιήσεις ήταν έντονες, με εξαίρεση τη μετοχή της Eurobank, η οποία σημείωσε νέο υψηλό τριετίας μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής για τη διανομή προμερίσματος.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v