Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονική η συνεδρίαση (update)

Δεν πείθει με την εικόνα της πρώτης ώρας η αγορά πως μπορεί να επιχειρηθεί μέχρι την Παρασκευή η υπέρβαση των 2.481 μονάδων. Η διάθεση που καταγράφεται στο ξεκίνημα είναι ιδιαίτερα υποτονική και συγκρατημένη, κάτι που γίνεται εμφανέστερο στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Περιορισμένη κατοχύρωση θέσεων στον ΟΤΕ. Παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον για τράπεζες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέρουσα εμφανίζεται η πρώτη ώρα της συνεδρίασης, καθώς στις μετοχές των Εθνική, Eurobank και Alpha καταγράφονται ισόποσες συναλλαγές περίπου 150-190 χιλ. τεμαχίων με πλήθος 300-480 πράξεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν η περιορισμένης έκτασης κατοχύρωση θέσεων, το πολύ έως τα 11,64 ευρώ, στη μετοχή του ΟΤΕ, οι συνεχιζόμενες τοποθετήσεις από τα 15,92- 16,00 ευρώ στη μετοχή του ΟΠΑΠ, αλλά και η σημαντική προσφορά που εκδηλώνεται στις μετοχές των ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ.

Ξεχωρίζει, επίσης, η θετική, για μία ακόμη συνεδρίαση τελευταία, αντίδραση της Αγροτικής προς τα 5,08 ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον στη μετοχή του ΟΠΑΠ εκδηλώνεται μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παρουσιάσεων σε ξένους θεσμικούς στο Τόκιο και το Λονδίνο.

Στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ, οι πωλητές εμφανίστηκαν αρχικά προς τα 2,61 ευρώ για να εμφανιστούν στη συνέχεια ισχυρές εντολές αγοράς – προφανώς στήριξης – στα 2,68 ευρώ, στο δε Άκτωρα οι πωλητές εμφανίστηκαν προς τα 2,64 ευρώ (-8%) για να αντιδράσει εν μέρει προς τα 2,72 στη συνέχεια.

Άξιον αναφοράς είναι πως οι μετοχές των εταιριών Δέλτα Singular, Folli Follie, Notos Com, Αβαξ, Αλουμίνιο, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Ηρακλής, Intralot, Μαΐλλης, Μυτιληναίος, Τέρνα υποχωρούν με περιορισμένης έκτασης προσφορά μέχρι και 1,5% χαμηλότερα.

Διαπιστώνεται πως τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον ή εν πάση περιπτώσει τάση που να δικαιολογεί θετικότερη διάθεση για σήμερα και την Παρασκευή.

Αυτό είναι ένα στοιχείο που μας καθιστά εν μέρει επιφυλακτικούς μέχρι την Παρασκευή για συγκεκριμένες μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς το ενδιαφέρον, κυρίως των ξένων, παραμένει αποκλειστικά επικεντρωμένο στις γνωστές τους 6-8 μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v