Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τούρμπο” η μετοχή του ΟΤΕ

Στα ”γιορτινά” της ντύθηκε η μετοχή του ΟΤΕ, καταγράφοντας κέρδη άνω του 4% (11,72 ευρώ), ενώ, όπως τονίζει το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη από το δείκτη Stoxx 600. Είναι προφανές πλέον πως οι ισχυροί παίκτες επιμελούνται καθημερινά την εικόνα της αγοράς. Eνδιαφέρουσες εξελίξεις στον όμιλο Άκτωρ ενισχύουν την τιμή της ΕΛ.ΤΕΧ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χθες ήταν οι τράπεζες, σήμερα ο ΟΤΕ, αύριο πιθανότατα κάποια άλλη μετοχή μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η στήριξη και αντίδραση τμήματος της αγοράς.

Πράγματι, οι ξένοι οίκοι ”χτυπούν” την κατάλληλη στιγμή, κάτι που επιβεβαιώνει το άμεσο ενδιαφέρον τους για την αγορά - τουλάχιστον για ένα σημαντικό τμήμα της.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του Οργανισμού ξεπερνά τα 1 εκατ. τεμάχια και φέρνει την τιμή προς τα 11,72 ευρώ (4,3%), τη στιγμή που άμεση είναι η αντίδραση της Εθνικής (21,82 ευρώ).

Ιδιαίτερη μνεία για τον ΟΤΕ από το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο τονίζει πως η μετοχή σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη από το δείκτη Stoxx 600.

Σε υψηλή τιμή κινείται η μετοχή της Eurobank, στα 22 ευρώ η Alpha, με κέρδη Τιτάν, Πειραιώς, Motor Oil, Εμπορική, Γερμανός και ΔΕΗ.

Eνδιαφέρον μετά τις τελευταίες εξελίξεις (δες σχετικό θέμα στον Άκτωρ) προσλαμβάνει η για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση υπεραντίδραση τόσο της ΕΛ.ΤΕΧ. προς τα 2,93 ευρώ (4,3%) και βεβαίως της Άκτωρ προς τα 3 ευρώ (4,5%).

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει, λόγω επικείμενων εξελίξεων, η μετοχή της Αστήρ προς τα 4,74 ευρώ, των Αττικής-Εγνατία, αλλά και των ΕΧΑΕ, Εθνικής Ασφαλιστικής, ΕΠΑΤΤ, Σιδενόρ και Ιατρικού Αθηνών.

Περίπου δύο ώρες πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η εικόνα της αγοράς, απόλυτα τεχνική και ελεγχόμενη, επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση αναλυτών, που προσέβλεπαν για σήμερα σε αντίδραση του Γ.Δ. και ικανού αριθμού μετοχών.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1.

Για τη συνέχεια θεωρείται ιδανικό το ενδεχόμενο διαμόρφωσης της τιμής και πάλι προς τις 2.460-2.465 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v