Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αύξηση τιμής-στόχου από JP και Morgan Stanley

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13 ευρώ, από τα 11 ευρώ, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”overweight” από ”underweight” προχώρησε η JP Morgan. Επίσης, και η Morgan Stanley αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 12,5 ευρώ. Σήμερα η μετοχή καταγράφει κέρδη 3,39% (11,60 ευρώ).

ΟΤΕ: Αύξηση τιμής-στόχου από JP και Morgan Stanley
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13 ευρώ, από τα 11 ευρώ, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”overweight” από ”underweight” προχώρησε η JP Morgan.

Εξάλλου, και η Morgan Stanley σε έκθεσή της για τις εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας που παρακολουθεί (26/10/2004) αύξησε την τιμή- στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 12,5 ευρώ από τα 11,5 ευρώ. Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο οίκος, το τρίτο τρίμηνο του ΟΤΕ αναμένεται να είναι ”μικτό”.

”Αναμένουμε πολύ ισχυρή επίδοση των εσόδων απο την Cosmote και ηπιότερο ρυθμό υποχώρησης των εσόδων στη σταθερή τηλεφωνία. Επίσης, αναμένουμε σταθερή την απόδοση των εργασιών στη Ρουμανία και ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στη Βουλγαρία”, αναφέρεται στην έκθεση.

Κατά την εκτίμηση της Morgan Stanley, τα αποτελέσματα θα καταδεικνύουν για μία ακόμη φορά την πιεστική ανάγκη για αναδιάρθρωση στον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της μετοχής, ο οίκος αναμένει την ύπαρξη μεταβλητότητας, που όπως αναφέρει θα προκύψει από την τυχόν ανακοίνωση ειδήσεων που αφορούν το σχέδιο αναδιάρθρωσης. ”Στη φάση αυτή, δεν νομίζουμε πως το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο πολύ γύρω από τους αριθμούς του ΟΤΕ”, τονίζεται.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΤΕ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε στα 11,22 ευρώ, ενώ μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης (26/10/2004) η μετοχή καταγράφει κέρδη 3,39% (11,60 ευρώ).

Όπως εξηγεί η JP Morgan στην έκθεσή της με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2004 η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να επιτρέψει στον ΟΤΕ να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του προσωπικού εντός των ερχόμενων έξι μηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος της για μείωση του ελλείμματος.

Αυτό, συμπληρώνει ο ξένος οίκος, θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, η JP Morgan σημειώνει πως σε συνέχεια της καθοδήγησης της διοίκησης του ΟΤΕ για τα μεγέθη του 2004, μείωσε τις προβλέψεις της για τα EBITDA του 2004 κατά 96 εκατ. ευρώ, ώστε να συμπεριλάβει τις αυξημένες προβλέψεις, και εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 1,773 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v