Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rebound στην αγορά μέσω ΟΤΕ

Οι ξένοι οίκοι -μετά τις τράπεζες- φιλοδωρούν σήμερα τον ΟΤΕ με νέες υψηλότερες τιμές-στόχους, με αποτέλεσμα η μετοχή του Οργανισμού να καταγράφει κέρδη 3,74% (11,64 ευρώ). Ωστόσο, αν ο Γ.Δ. παραμείνει πάνω από τις 2.450 μονάδες, τότε για τη διάσπαση της ”αντίστασης” των 2.474 μονάδων θα χρειαστεί κάτι περισσότερο.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα, υποβοηθούμενη από το οριακά θετικό κλίμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η οποία δικαιώνει όλους όσοι υποστήριζαν ότι η πίεση στη συνεδρίαση της Δευτέρας είχε έντονα σημάδια υπερβολής.

Στη μέχρι στιγμής ανοδική κίνηση του Δείκτη ασφαλώς ηγετικό ρόλο παίζει η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς τα κέρδη της ξεπερνούν τις 4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ από όλες τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης χαμηλότερα κινούνται μόνο οι Βιοχάλκο, Cosmote και ΟΠΑΠ.

Ο Γ.Δ., καταγράφοντας κέρδη περίπου 1%, βρίσκεται και πάλι πάνω από τις 2.450 μονάδες, όμως θα χρειαστεί κάτι περισσότερο προκειμένου να βρεθεί πάνω από το επίπεδο της σημαντικότατης τεχνικής αντίστασης που οριοθετείται στην περιοχή των 2.474 μονάδων.

Ο τζίρος πλησιάζει τα 23 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 4,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (πακέτα στον ΟΠΑΠ), και βέβαια η ”μερίδα του λέοντος” αφορά και πάλι σε τίτλους του FTSE.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι να παραμείνει ή και να ενταθεί το ενδιαφέρον για δεικτοβαρείς τίτλους και πολύ περισσότερο να επεκταθεί στη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η θετική ψυχολογία που κλονίστηκε σημαντικά χθες, καθώς οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου υποστήριζαν ότι η κίνηση που είχε συντελεστεί σε αρκετούς τίτλους της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης εμπεριείχε περισσότερο φαινόμενα ”πυροτεχνήματος” και λιγότερο δυναμικής που θα μπορούσε να έχει διάρκεια.

Ωστόσο, η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι αρκετοί τίτλοι στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις παραμένουν σε ελκυστικά επίπεδα, αρκεί η αγορά να έχει διάθεση να τα δει, και βέβαια απαιτούνται πολλές συνεδριάσεις προκειμένου να σταθεροποιηθεί η ευμετάβλητη - αρνητική ψυχολογία των εμπλεκομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v