Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο επίκεντρο τράπεζες - ΟΤΕ

Με την προϋπόθεση πως θα βοηθήσει το κλίμα στις διεθνείς αγορές, είναι πιθανή η αντίδραση του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.481 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση ενισχύεται το ενδεχόμενο περαιτέρω συντήρησης της ανοδικής τάσης και ενδεχομένως της καταγραφής υψηλής τιμής έτους. ”Σηματωροί” οι Εθνική, Eurobank, Alpha και ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδεχόμενο κλείσιμο του Γ.Δ. σήμερα ή το αργότερο την Παρασκευή υψηλότερα των 2.481 μονάδων επισπεύδει και ισχυροποιεί την ούτως ή άλλως ανοδική εκτόνωση της αγοράς.

Μία κίνηση που -υπό προϋποθέσεις και με αρωγό ένα πιθανό θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές- ενδέχεται να οδηγήσει στην καταγραφή υψηλής τιμής έτους.

Η αύξηση κατά 36,8% των καθαρών κερδών της Alpha Bank είναι ανάλογη της εκτίμησης που είχαν εκφράσει νωρίτερα χθες το πρωί στο σύνολό τους οι αναλυτές.

Γι’ αυτό το λόγο η μετοχή της Alpha αποτελεί ”σηματωρό” της βραχυπρόθεσμης τάσης λόγω των μικτών εντολών πώλησης – αγοράς στο τρέχον επίπεδο τιμών.

Αντιθέτως, για τις Εθνική και Eurobank τα 21,8 και 20,9 ευρώ, αντίστοιχα, πιθανότατα αποτελούν νέο υψηλότερο σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

Ενδιαφέρον εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες και η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ προς τα 11,80 ευρώ, κάτι που ενδυναμώνει τη φορά αντίδρασης προς τα 12,2 ευρώ.

Εάν σε αυτές τις συγκεκριμένες τρεις μετοχές διατηρηθεί ανοδική φορά, τότε ο Γ.Δ. πιθανότατα θα υπερβεί τις 2.481 μονάδες.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση αναμένεται σταδιακή εκτόνωση των πιέσεων σε μετοχές όπου κατοχυρώθηκαν (λίγο εσπευσμένα είναι αλήθεια) βραχυπρόθεσμα κέρδη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και πάλι αρνητικό κλίμα για ορισμένους τίτλους εταιριών αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v