Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: 7+2 απόψεις για το 9μηνο (update 5)

Θετικά και σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις τους χαρακτηρίζουν οι Marfin, Eurobank, Σίγμα, Π&Κ και Eγνατία στα πρωινά report τους (27/10) τα μεγέθη εννεαμήνου 2004 της Alpha Bank. Ανάλογες διαπιστώσεις παραθέτει η UBS και η CSFB, ενώ ελαφρά χαμηλότερα των εκτιμήσεών της θεωρεί τα μεγέθη η Proton. Τι σχολιάζει η BETA AXE.

Alpha Bank: 7+2 απόψεις για το 9μηνο (update 5)
Θετικά και σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις τους χαρακτηρίζουν οι Marfin, Eurobank, Σίγμα, Π&Κ και Eγνατία στα πρωινά report τους (27/10) τα μεγέθη εννεαμήνου 2004 της Alpha Bank. Ανάλογες διαπιστώσεις κάνει η UBS και η CSFB.

Eλαφρά χαμηλότερα των εκτιμήσεών της θεωρεί τα μεγέθη η Proton, ενώ η ΒΕΤΑ αποδίδει στα χρηματοοικονομικά την κάμψη του ρυθμού κερδοφορίας στο γ΄ τρίμηνο.

Ειδικότερα, ανάλογα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 η UBS σε έκθεσή της (27/10) με αφορμή τη δημοσιοποίηση των μεγεθών της Alpha.

Ο διεθνής οίκος δεν μεταβάλλει τιμή-στόχο (28,4 ευρώ) και σύσταση (buy 1) και προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη έτους της τράπεζας θα ανέλθουν στα 380 εκατ. ευρώ.

Η UBS εντοπίζει ως κύριους καταλύτες για την πορεία των εσόδων της τράπεζας τόσο τα καθαρά έσοδα από τόκους όσο και τα έσοδα από προμήθειες.

H Credit Suisse First Boston σε έκθεσή της (27/10) χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 της τράπεζας ανάλογα των εκτιμήσεών της.

Παράλληλα θέτει τιμή στόχο τα 23,44 ευρώ, ενώ εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank θα ανέλθουν στα 1,82 ευρώ.

Εξάλλου, η Marfin Analysis στο πρωινό report της (27/10) χαρακτηρίζει τα μεγέθη εννεαμήνου της Alpha Bank ”εύρωστα””, αλλά και ανάλογα των εκτιμήσεών της, και ως εκ τούτου θεωρεί ότι δεν παρέχουν κίνητρο για αναθεώρηση των προβλέψεων ή της τιμής-στόχου.

Μάλιστα η χρηματιστηριακή, δεδομένης της ανόδου που σημείωσε η μετοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείει και την αποκόμιση κερδών.

Η Proton Χρηματιστηριακή από την πλευρά της στο πρωινό report της (27/10) υπογραμμίζει ότι ”τα αποτελέσματα της Alpha Bank κινήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα τόσο έναντι των δικών της εκτιμήσεων όσο και της ”αγοράς”.

”Θετικά, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις” χαρακτηρίζει η Σίγμα ΑΧΕ στο πρωινό report της (27/10) τα μεγέθη της τράπεζας.

Ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αλλά και της αγοράς παρουσιάζονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας, τονίζει η Εγνατία Finance στο πρωινό report της (27/10).

Εξάλλου, η EFG Eurobank Sec., κατόπιν της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της Alpha ”δηλώνει” πως παραμένει θετική, ενώ εκτιμά πως τα μεγέθη της τράπεζας επιβεβαιώνουν την ”εμπνευσμένη συμπεριφορά” που αναμένουν να παρουσιάσει η τράπεζα το 2004.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τη σύστασή της ”Outperform”, τονίζοντας παράλληλα ότι η αποτίμηση της τράπεζας παραμένει η πιο δελεαστική μεταξύ των εγχώριων ανταγωνιστριών της, ενώ συνεχίζει να περιλαμβάνει τη μετοχή της στα top picks.

Για το 2004 τα καθαρά κέρδη της Alpha εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 408 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ στο πρωινό report της (27/10) διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση ”οverweight”, ενώ υπογραμμίζει ότι η μετοχή της Alpha παραμένει στη λίστα υπεραπόδοσης.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Alpha ανάλογα των εκτιμήσεων της αγοράς και υπογραμμίζει ότι θα διαμορφώσει ανάλογα τις προβλέψεις της για τα μεγέθη έτους, δεν πρέπει όμως να αναμένονται δραστικές μεταβολές.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στοχεία όπως η περιορισμένη αύξηση στα κόστη αλλά και η αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή της Alpha.

Η BETA Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της (27/10) για τα αποτελέσματα της Alpha Bank αποδίδει την κάμψη στο ρυθμό αύξησης κερδών στο γ΄ τρίμηνο στην επιδείνωση των χρηματοοικονομικών.

”Με βάση την νέα πρόβλεψη μας για κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας στα 325 εκατ. ευρώ για το 2004, σε συνδυασμό με την μείωση του φορολογικού συντελεστή, διαμορφώνεται P/E στο 13,4x και αφήνει κατά την άποψή μας περιθώρια ήπιας ανόδου (μέχρι 10%)”, αναφέρει χαρακτηριστικά η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v