Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, αλλά και στις ”μεταολυμπιακές” προοπτικές της, στην άρνηση του ΕΣΡ να χορηγήσει πιστοποιητικό διαφάνειας στην Άκτωρ, καθώς και στις εκκρεμείς υποθέσεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, αλλά και στις ”μεταολυμπιακές” προοπτικές της, στην άρνηση του ΕΣΡ να χορηγήσει πιστοποιητικό διαφάνειας στην Άκτωρ, καθώς και στις εκκρεμείς υποθέσεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Προϋπολογισμός: Πρόσθετα μέτρα σκληρής λιτότητας με περικοπές στους μισθούς ζητούν τώρα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι Βρυξέλλες, που διαψεύδουν τις προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2005, τονίζουν Τα Νέα.

Η Κομισιόν έκανε τη δική της απογραφή και επιστρέφει ως αναξιόπιστο τον προϋπολογισμό του 2005 αναφέρει η Ημερησία.

Ανήμπορο να τιθασευτεί κάτω από το 3% -για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια– εμφανίζεται το ελληνικό έλλειμμα σύμφωνα με την φθινοπωρινή έκθεση της Κομισιόν, η οποία χαρακτηρίζει ως ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για δημοσιονομική εξυγίανση, τονίζει το Κέρδος.

Συρρίκνωση της ανάπτυξης της οικονομίας και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσεχή διετία στην Ελλάδα, αναφέρει Το Βήμα.

Μέτρα που θα καθιστούν εφικτό τον στόχο μείωσης του ελλείμματος του Δημοσίου ζητεί εμμέσως πλην σαφώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Απότομη πτώση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας στη μεταολυμπιακή εποχή της προβλέπει για το 2005 στις ”φθινοπωρινές” της προβλέψεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει η Ελευθεροτυπία.

Απογραφή: Με πρωτοφανείς μεθόδους και υπογραφές στήριξης προσπαθεί να διαψεύσει η κυβέρνηση την έκθεση-βόμβα για την απογραφή, αναφέρουν Τα Νέα.

Εκκρεμείς: Νέα συνοπτική διαδικασία για το άμεσο ”κλείσιμο” των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της αμέσως προηγούμενης χρήσης σχεδιάζει να υιοθετήσει η κυβέρνηση από το 2005, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Αύξηση των πωλήσεων γύρω στο 10% και στα προ φόρων κέρδη και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας περίπου στο 25% εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν οι εισηγμένες επιχειρήσεις στο εννεάμηνο, αναφέρει Το Βήμα.

Φορολογικά κίνητρα για μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια προτείνει ο πρόεδρος των Θεσμικών Επενδυτών κ. Ν. Μπέρτσος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ναυτιλία: Σε διεθνή διασυρμό καταδικάζει τη χώρα η κυβέρνηση προκειμένου να υπηρετήσει συμφέροντα εφοπλιστών που αρνούνται να συνταχθούν με τη κοινοτική νομοθεσία, η οποία προβλέπει μέτρα κατά των υπαιτίων της θαλάσσιας ρύπανσης, αναφέρει η Ημερησία.

Υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας στα πλοία ζητεί από την παγκόσμια ναυτιλία η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπως επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Σε ”ορκισμένους οπαδούς” του Π. Βουρλούμη αναδεικνύονται οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, αναφέρει το Κέρδος, που σημειώνει πως χθες με δυο διαφορετικές αναφορές στον Οργανισμό η JP Morgan και η Morgan Stanley αποτέλεσαν καταλύτη για μια εντυπωσιακή άνοδο της μετοχής του ΟΤΕ.

Άκτωρ: Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη μετά τη χθεσινή απόφαση του ΕΣΡ, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ο όμιλος Ελληνικής Τεχνοδομικής - ΤΕΒ - Άκτωρ προσφεύγει στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ παράλληλα τονίζει πως ο κ. Λ. Μπόμπολας καταγγέλλει μεθοδεύσεις.

Ανατροπές στον χώρο των κατασκευών αναμένεται να συνοδεύσουν τη χθεσινή τετραπλή άρνηση του ΕΣΡ να χορηγήσει πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρία Άκτωρ.

Intracom: Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας ”ψηφιακής” και ανταγωνιστικής Ελλάδας, αναφέρει σε άρθρο του στο Κέρδος ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom Γ. Δεληγιάννης.

Μπόμπολας: Στις επόμενες –πιθανές– κινήσεις του Λ. Μπόμπολα αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει με ποιο τρόπο αποφεύγει την πίεση του ”βασικού μετόχου”, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο νέο ”όχι” από το ΕΣΡ για το πιστοποιητικό διαφάνειας στην κατασκευαστική Άκτωρ.

Γενική: Ζημίες ύψους 120 εκατ. ευρώ αναμένει η Γενική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Τράπεζας αποδίδει σταδιακά.

Hellas Flying Dolphins: Η τεράστια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου έχει σοβαρότατο αντίκτυπο στην ακτοπλοΐα, καθώς το κόστος λειτουργίας των πλοίων έχει αυξηθεί σημαντικά, τονίζει η Καθημερινή, που παράλληλα τονίζει πως σε ρότα έχει τεθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της Hellas Flying Dolphins ύψους 92 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v