Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο εννεάμηνο, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο ρυθμός αύξησης της πιστωτικής επέκτασης στη βιομηχανία, τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Bank είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο εννεάμηνο, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο ρυθμός αύξησης της πιστωτικής επέκτασης στη βιομηχανία, τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Bank είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Κεφαλογιάννης: Για τηλεοπτικό ”Βατερλό” όσον αφορά στη σκανδαλογία και τη διαπλοκολογία κάνει λόγο η ”Ημερησία”, που αναφέρει πως ο συνήθης κατήγορος της διαπλοκής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης μετετράπη σε απολογούμενο σε συζήτηση με τον πρόεδρο της Άκτωρ Δημ. Κούτρα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Απογραφή: Οι υπουργοί της κυβέρνησης παίρνουν αποστάσεις από τον Γ. Αλογοσκούφη για την απογραφή του, τονίζουν ”Τα Νέα”.

Έλλειμμα: Νέα διεύρυνση παρουσίασε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο εννεάμηνο 2004, το οποίο ανήλθε σε 10.828 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 50,7% σε σχέση με πέρυσι, επισημαίνει η ”Ναυτεμπορική”, που παράλληλα επισημαίνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε σε πρώτη ανάγνωση το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το 2005.

Βιομηχανία: Τις χαμηλές ταχύτητες με τις οποίες κινείται πλέον η ελληνική μεταποίηση ανεξαρτήτως μεγέθους –το ισχυρότερο κομμάτι της ελληνικής παραγωγικής ”μηχανής”- επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που αναφέρονται στον ιδιαίτερα χαμηλό ρυθμό αύξησης της πιστωτικής επέκτασης στη βιομηχανία τον Αύγουστο, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 0,4%, επισημαίνει η ”Ναυτεμπορική”.

Επιβράδυνση των χορηγήσεων δείχνει η Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει η ”Ημερησία”, που τονίζει πως την ώρα που τα νοικοκυριά συνεχίζουν να δανείζονται, ο ρυθμός των χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις επιβραδύνεται, καθώς οι επενδυτικές κινήσεις έχουν ”παγώσει”.

Η βιομηχανία ελληνοποιήσεων εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται, σύμφωνα με έρευνα του ”Ελεύθερου Τύπου”.

Σοφοκλέους: Η προσοχή των επενδυτών και το ειδικό βάρος των ”επαγγελματιών” της αγοράς έχουν μετατοπιστεί σε ένα μικρό αριθμό μετοχών στην οδό Σοφοκλέους, αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”, που παράλληλα επισημαίνει πως ανάμεσα στις ”καλοαναλυμένες” μετοχές κάποιες είναι πιο ελκυστικές από τις άλλες, ενώ τονίζει πως βασικό κριτήριο για την ελκυστικότητα μιας μετοχής είναι τα μερίσματα και οι μερισματικές αποδόσεις που προσφέρει.

Δάνεια: Στο κενό εκτιμά η Οικονομική ”Ελευθεροτυπία” πως πέφτουν οι παραινέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για συγκράτηση των καταναλωτικών δανείων, καθώς αυξήθηκαν κατά 38,4%, ενώ παράλληλα τονίζει πως 8,5% των δανείων είναι ”στο κόκκινο”.

Φορολογία: Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων, επέρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Ταμεία: Με φακελάκι αξίας 1,3 δισ. ευρώ ισοδυναμούν οι δαπάνες που πληρώνουν κάθε χρόνο τα ασφαλιστικά ταμεία για πλαστές συνταγές, εικονικές εξετάσεις και άλλες υπερβολικές χρεώσεις, αναφέρουν ”Τα Νέα”.

Alpha Bank: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Bank αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Παρασκευής.

Τράπεζα Κύπρου: Κερδοφόρο αναμένεται πως θα είναι το εννεάμηνο της Τράπεζας Κύπρου σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που αναφέρει πως τα κέρδη της τράπεζας θα φτάσουν στα 44 εκατ. ευρώ.

Άκτωρ: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η κατασκευαστική Άκτωρ, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που παράλληλα κάνει λόγο για ενδεχόμενη μείωση ποσοστού από τον κ. Μπόμπολα.

Tellas: Η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά συρρικνώνεται, οι κανόνες δεν εφαρμόζονται, ενώ οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι ανύπαρκτες, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις” ο νέος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tellas κ. Andrea Costa.

ΟΛΠ: Χωρίς πυξίδα ”αρμενίζει” ο ΟΛΠ αναφέρει η ”Ημερησία”, ενώ τονίζει πως κανένα επενδυτικό και επιχειρησιακό πρόγραμμα δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v