Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στο ΧΑ

Υποτονικά -λόγω και των ημερών- διαμορφώνονται το κλίμα, οι διαθέσεις και οι συναλλαγές στην αγορά. Μεμονωμένες οι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις μετοχών εταιριών με ενδεικτικότερη αυτή των ΟΠΑΠ, Εθνικής Ασφαλιστικής, Τεγόπουλου, Ιατρικού Αθηνών, Ολυμπιακής Τεχνικής και ελάχιστων ακόμη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αρχικά ασθενής τάση έδωσε σταδιακά τη θέση της σε μία αδιάφορη συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών και προσδοκιών.

Είναι ενδεικτικό πως η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε μετά τις 14:00 στο περίπου 1 προς 2, με τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να υποχωρούν έναντι των οριακών κερδών του FTSE-20.

Περιορισμένο το όποιο ενδιαφέρον και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς στον ΟΤΕ οι συναλλαγές περιορίζονταν στο περίπου 1/3 του χθεσινού συνολικού τζίρου, ενώ με συγκριτικά περιορισμένη εμπορευσιμότητα ενισχύονταν οριακά οι μετοχές των Alpha, Εθνικής και Eurobank.

Από τεχνικής πλευράς, παρουσιάζει ενδιαφέρον η μετοχή της Πειραιώς, καθώς με αυξημένες συναλλαγές εμφανίζονται αγοραστές έως τα 10,24 ευρώ, και η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Στη μετοχή του Οργανισμού παρατηρήθηκε πως μετά από ένα αρχικό ξέσπασμα προς τα 16,14 ευρώ εμφανίστηκαν ισχυρές εντολές πώλησης σταδιακά σε τιμή χαμηλότερη των 16 ευρώ, με τρόπο που παρέπεμπε σε προσπάθεια διαμόρφωσης χαμηλότερης τιμής.

Από αυτήν την άποψη, η μετοχή του ΟΠΑΠ παρουσίασε σήμερα και πιθανότατα θα παρουσιάσει και στη συνέχεια ενδιαφέρον λόγω της πρόθεσης των αρμοδίων να προχωρήσουν και σε νέα μετοχοποίηση.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου το ενδιαφέρον είναι ακόμη πιο περιορισμένο, ξεχωρίζουν μεμονωμένα η περίπτωση της Σιδενόρ, με εντολές αγοράς προς τα 2,64 ευρώ (2,33%), η Ολυμπιακή Τεχνική (στα 3,7 ευρώ) και το Ιατρικό Αθηνών στα 1,33 ευρώ.

Για διαφορετικό λόγο εμφανίζει ενδιαφέρον η μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής και της ΕΧΑΕ.

Της μεν πρώτης επειδή εμφανίστηκαν σήμερα εντολές αγοράς και στα 3,52 ευρώ οριακά υψηλότερα μίας κρίσιμης και ισχυρής ”αντίστασης”.

Στα δε ΕΧΑΕ, γιατί διαπιστώθηκε πως υπάρχουν σταθεροί πωλητές μεταξύ 6,95-7,05 ευρώ.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, μεμονωμένο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Lavipharm με διακύμανση στα 1,02-1,07 ευρώ, η Στρίντζης στα 0,77 ευρώ, η Ελτον στα 1,10 ευρώ, η Χατζηιωάννου στα 1,16 και η Τεγόπουλος στα 2,64 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v