Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Check point για τη Σοφοκλέους!

Επιβεβαιώνονται τεχνικές ενδείξεις που ενισχύουν και τη μεσοπρόθεσμα ανοδική φορά της αγοράς. Ενεργά εμφανίζονται τα αντανακλαστικά των ισχυρών παικτών, ενώ με επιμέρους διαφοροποίηση συντηρείται το επιλεκτικό ενδιαφέρον στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Γι’ αυτή την εβδομάδα, ο στόχος επετεύχθη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τη στιγμή που επιτεύχθηκε η βασική –από τεχνικής πλευράς– προϋπόθεση για την ενίσχυση της τάσης δεν θα πρέπει να φανούμε... πλεονέκτες.

Η υπέρβαση των 2.481 μονάδων με συναλλαγές τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ, όπως όλα δείχνουν, επιτυγχάνεται.

Γι’ αυτό τώρα προέχει η κατοχύρωση της εν λόγω ευρύτερης περιοχής, προκειμένου με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ να διαμορφωθεί η βραχυπρόθεσμη τάση.

Το ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο είναι πως σε ικανό βαθμό και πέρα από την οποιαδήποτε έστω αρνητική επίπτωση των εκλογών στις ΗΠΑ στην αγορά μας, προφανώς κάτι αλλάζει.

Το θετικό είναι πως επιβεβαιώνεται η ύπαρξη αντανακλαστικών από την πλευρά ενεργών παικτών.

Η περίπτωση των ΟΤΕ (2,9%), Alpha (3,1%), Aγροτικής (2.8%), αλλά και των Πειραιώς, Eurobank, Hyatt και Intracom ενισχύουν τον κανόνα.

Σε ό,τι αφορά τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, διαπιστώνεται πως μέχρι στιγμής η όποια προσπάθεια διαφοροποίησης επικεντρώνεται

-σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα- σε συγκεκριμένες μετοχές.

Δεν είναι τυχαίο πως από τον ΜΚ-40 αντιδρούν οι μετοχές των Delta Singular (δες σχετικό θέμα), Άκτωρ, Τράπεζα Αττικής, Εγνατία, ΔΟΛ, Εθνική Ασφαλιστική, ΕΧΑΕ, Αttica Group, Ιατρικό Αθηνών, ΕΛΒΑΛ, Μαΐλλης, Μυτιληναίος, Τεχνική Ολυμπιακή, Ιntralot και Μέτκα.

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης αρκούμεθα στη διασφάλιση αυτών που από τεχνικής πλευράς απαιτούνταν τις τελευταίες μέρες προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ανοδική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v