Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ και Alpha ”δείχνουν” υψηλότερα (update)

ΟΤΕ και Alpha παρασύρουν στην ανοδική τους φορά και άλλες μετοχές του FTSE-20. Bελτιώνεται ακόμη περισσότερο η εικόνα για επιλεγμένες μετοχές εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Υψηλότερα ο πήχης για Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αλλάζει η διάθεση, καθώς η υπεραντίδραση μετοχών, όπως ΟΤΕ, Alpha, παρασύρει και άλλες μετοχές.

Ήδη, στην Αγροτική αυξάνεται συγκριτικά η εμπορευσιμότητα με τις εντολές αγοράς να φτάνουν στα 5,2 ευρώ, για τη μετοχή της Intracom στα 3,16 ευρώ, για τη μετοχή της Εμπορικής στα 3,20 ευρώ, ενώ ακολουθούν Τιτάν (0,87%), Πειραιώς (0,25%), αλλά και ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική, Γερμανός, ΕΛΠΕ και ΕΛ.ΤΕΧ.

θετικότερα διαμορφώνεται και η σχέση μεταξύ ανοδικών – πτωτικών, με μετοχές εταιριών όπως οι Euromedica, Τεγόπουλος, Μάρακ, Hitech, Creta Farm, Ντρουκφάρμπεν, Intrakat, Βιοτέρ, ΔΟΛ, Frigoglass, Delta Singular, Ridenco και αρκετές ακόμη να ενισχύονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2%.

Από τεχνικής πλευράς, η αύξηση των συναλλαγών και η διεύρυνση του θετικού ποσοστού μεταβολής μετοχών όπως οι ΟΤΕ και Alpha φέρνει το Γ.Δ. προς τις 2.481 μονάδες.

Ο Γ.Δ. έχει αντιδράσει μέχρι τις 2.486 μονάδες, με ποσοστό μεταβολής 0,92%. Aπό τους βασικούς δείκτες μεγαλύτερη απόδοση εμφανίζει ο FTSE-20, ενώ για τον ΜΚ-40 σημειώνονται οριακές απώλειες.

Με σχετικά αυξημένη εμπορευσιμότητα αντιδρούν θετικά οι μετοχές των Ντρουγκφάρμπεν (στο 1,73 ευρώ), Κορδέλλου (στο 1,43 ευρώ), Τεγόπουλος (στα 2,63 ευρώ), Hitech (στα 1,72 ευρώ), αλλά και των Ridenco, Χατζηιωάννου, Creta Farm, Chipita, Frigoglass, Φοίνιξ Metrolife, Στρίντζης και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v