Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Παραμένει στις τράπεζες το ενδιαφέρον

Στις τράπεζες εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα επικεντρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου των Πειραιώς και Eurobank στις 2 και 4 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Επίσης, στο διεθνές περιβάλλον οι αμερικανικές εκλογές αναμένεται να επηρεάσουν τις αγορές.

ΑΧΕ: Παραμένει στις τράπεζες το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στον τραπεζικό κλάδο εκτιμά η Marfin Analysis πως θα εστιαστεί για μια ακόμη φορά το επενδυτικό ενδιαφέρον, με τις Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου στις 2 και στις 4 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει πως από το διεθνές περιβάλλον οι εκλογές στην Αμερική αύριο (2 Νοεμβρίου) θα επηρεάσουν την αγορά και τη συναλλακτική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου, οι εταιρικές αναδιαρθρώσεις, αλλά και η διανομή μερισμάτων υποστηρίζουν το momentum της αγοράς, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τις δύο τράπεζες.

Στην ανακοίνωση των μεγεθών εννεαμήνου των Πειραιώς και Eurobank αναφέρεται και η Proton Securities, η οποία εκτιμά πως θα επηρεάσουν την αγορά.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η Σοφοκλέους θα επηρεαστεί από την τάση που θα επικρατήσει στο εξωτερικό, ενώ σημειώνει πως προβλέπει ”προσεκτικό” άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών εν όψει των αυριανών εκλογών στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance επισημαίνει πως το ισχυρό momentum των τραπεζών και του ΟΤΕ δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική αγορά να παραμείνει ”outperformer” έναντι των ευρωπαϊκών, ενώ εκτιμά πως η εν λόγω τάση αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών σε συνέχεια της απότομης ανόδου που καταγράφηκε την Παρασκευή, η οποία όμως –όπως επισημαίνει– δεν αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρές πιέσεις.

Η ανοδική αντίδραση που εμφανίστηκε με την προσέγγιση των 2.430 μονάδων οδήγησε το Γενικό Δείκτη στις 2.489,19 μονάδες, κλείνοντας την εβδομάδα που πέρασε ενισχυμένος κατά 22 μονάδες, αναφέρει η Omega Bank στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση.

Σύμφωνα με την Omega Bank η µεσοχρόνια τάση του Δείκτη παραμένει ανοδική, ενώ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα ενδέχεται η τιμή του να επιχειρήσει τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.500 μονάδων.

Επομένως, για την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να εξετάσουμε τη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη στην παραπάνω αντίσταση, καθώς ενδεχόμενη διάσπασή της θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω πορεία των τιμών, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων επενδυτών, ανοίγοντας τον δρόμο έως την επόμενη περιοχή αντίστασης-στόχο στο επίπεδο των 2.540 μονάδων επισημαίνει η Omega Bank.

Τι έγινε την Παρασκευή: Οι ελληνικές μετοχές ενισχύθηκαν σημαντικά κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τον ΟΤΕ να συνεχίζει να υπεραποδίδει, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v