Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στο έλλειμμα του Δημοσίου, στα φορολογικά κίνητρα όσον αφορά σε νέες επενδύσεις, στην αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με το απαλλακτικό βούλευμα για το χρηματιστηριακό σκάνδαλο του ’99, αλλά και στο νέο συγκοινωνιακό χάρτη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο έλλειμμα του Δημοσίου, στα φορολογικά κίνητρα όσον αφορά σε νέες επενδύσεις, στην αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με το απαλλακτικό βούλευμα για το χρηματιστηριακό σκάνδαλο του ’99, αλλά και στο νέο συγκοινωνιακό χάρτη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Εκλογές ΗΠΑ: Σε κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης θα πραγματοποιηθούν οι σημερινές εκλογές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το εκλογικό σώμα εμφανίζεται διχασμένο και ο κόσμος κρατάει για λίγο την ανάσα του, χωρίς όμως ιδιαίτερες ελπίδες, όποια και αν είναι η έκβαση των σημερινών αμερικανικών εκλογών, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Προϋπολογισμός: Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το έλλειμμα του Δημοσίου, αναφέρει Το Βήμα, που επισημαίνει πως στο τέλος Σεπτεμβρίου ξεπέρασε σε ταμειακή βάση τα 11,4 δισ. ευρώ, ενώ σε δημοσιονομική βάση βρίσκεται στα 8,8 δισ. ευρώ ή ποσοστό 5% του ΑΕΠ.

Οικονομία: Με μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις επενδύσεων εντάσεως κεφαλαίου, αλλά και με μέτρα ενίσχυσης της κεφαλαιαγοράς επιχειρεί η κυβέρνηση να τονώσει τη ζήτηση και να δώσει νέα πνοή στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με τον ιδιωτικό τομέα να παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο, επισημαίνει το Κέρδος.

Επενδύσεις: Νέα κίνητρα μέσω του αναπτυξιακού νόμου σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση σε Ελληνες και ξένους επιχειρηματίες προκείμενου να πραγματοποιήσουν επενδύσεις και να καλύψουν το μεγάλο κενό στην ανάπτυξη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέρει Το Βήμα.

Επαναπατρισμός: Μόνο τα κεφάλαια που βρίσκονταν στο εξωτερικό μέχρι και τις 4 Αυγούστου 2004 μπορούν να επαναπατριστούν με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3259/2004, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ισχυρά φορολογικά κίνητρα για τις νέες επενδύσεις θα περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, σημειώνει η Καθημερινή, που παράλληλα αναφέρει πως πέραν των φορολογικών απαλλαγών θα προβλέπεται επιδότηση των τόκων και των χρηματοδοτικών μισθώσεων.

Φορολογία: Τη σταδιακή μείωση της φορολογίας επιλέγει η κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφώσει τη χρυσή τομή που θα συνδυάζει τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση με τις προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά και την ανάγκη τόνωσης εισοδημάτων με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τονίζει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικό: Το ασφαλιστικό είναι ένα από τα θέματα που φαίνεται ότι κυριάρχησε στη χθεσινή –ενημερωτική και εφ’ όλης της ύλης για την οικονομία– συνάντηση που είχαν χθες με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου, αναφέρει το Κέρδος

Σοφοκλέους - Βούλευμα: Παρέμβαση στο θέμα του Χ.Α. έκανε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αν Παπαληγούρας, ο οποίος σύμφωνα με Το Βήμα κάλεσε στο γραφείο του τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινό και συζήτησε το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο έπαυσε οριστικά η δίωξη κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Για πολιτικό έγκλημα, του οποίου οι πολιτικές ευθύνες δεν παραγράφονται, έκανε χθες λόγο με αφορμή την υπόθεση του Χ.Α. ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, αναφέρει η Καθημερινή, που παράλληλα επισημαίνει πως η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν άμεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για το χρηματιστηριακό σκάνδαλο του 1999

Απαλλακτικό βούλευμα προκαλεί τους επενδυτές τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως ο εισαγγελέας ασκεί έφεση μετά από εντολή Παπαληγούρα, ενώ η Ναυτεμπορική τονίζει πως δεν κλείνει η δίωξη για το Χ.Α.

Δεν σχολιάζουμε αποφάσεις της Δικαιοσύνης δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως λίγο αργότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης τον διέψευσε, τείνοντας ευήκοον ους σε εξωθεσμικά κέντρα.

Για ωμή παρέμβαση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως ζήτησε από τον Δημ. Λινό την άσκηση έφεσης κατά βουλεύματος που έπαυσε την ποινική δίωξη για υπόθεση του Χ.Α., ενώ παράλληλα επισημαίνει πως προκλήθηκαν αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και δικαστικών, με τον κ. Έβερτ να κατονομάζει τον Κουσουλάκη της ΔΕΚΑ.

ΙΧ: Δεν πρόκειται να επανέλθει το τεκμήριο αγοράς ΙΧ αυτοκινήτου τονίζει Το Βήμα, επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.

Συγκοινωνίες: Στο νέο συγκοινωνιακό χάρτη ο οποίος θα περιλαμβάνει και συνδυασμένες μεταφορές, μεταξύ άλλων, αναφέρεται το Κέρδος.

Φθηνότερο εισιτήριο, γραμμές εξπρές, χρονοεισιτήριο 1,5 ώρας και επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχ. Λιάπης σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ακτοπλοΐα: Ξένους εφοπλιστές στο Αιγαίο φέρνει η χρεοκοπία της ακτοπλοϊκής εταιρίας ΔΑΝΕ, τονίζουν Τα Νέα.

Εμπόριο: ”Ανεβάζει ταχύτητα” το ελληνικό εμπόριο αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία πρωταγωνιστές είναι ο κλάδος των αυτοκινήτων, τα super markets, τα καύσιμα, τα φάρμακα και τα τρόφιμα.

Εθνική Τράπεζα: Τη μείωση της συμμετοχής του στις τράπεζες εξετάζει το κράτος σύμφωνα με την Ημερησία, που παράλληλα αναφέρει πως στην Εθνική θα περάσει το 7,5% από τη ΔΕΚΑ, μέσω αγοράς ιδίων μετοχών.

Intracom: Σε δραστική μείωση του προσωπικού της προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η Intracom θέτοντας σε ισχύ από χθες πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 1.600 άτομα, τονίζει η Καθημερινή.

ΔΕΠΑ: Πλαίσιο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου αναμένουν οι Ισπανοί επενδυτές της Gas Natural προκειμένου να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά του 35% της ΔΕΠΑ, αναφέρει η Καθημερινή.

Κυριακίδης: Στις αγορές της Ινδίας, της Κίνας και των Εμιράτων αναπτύσσεται η Κυριακίδης σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v