Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανετη υπέρβαση των 2.500 μονάδων

Ο FTSE-20 ”κρατά” με αιχμή την... ασυγκράτητη Εθνική. Ακολουθούν ΟΤΕ, Πειραιώς και Eurobank, ενώ ενισχύονται οι συναλλαγές σε μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, κάτι που δίνει άλλον ”αέρα” στην υπέρβαση των 2.500 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το στοιχείο που διαφοροποιεί μέχρι στιγμής τη συνεδρίαση δεν είναι τόσο η προφανής... υπέρβαση των 2.500 μονάδων όσο η επιχειρούμενη ”μόχλευση” σε συγκεκριμένες μετοχές της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Ο Γ.Δ. αντέδρασε προς τις 2.511,99 μονάδες, σημείο που από τεχνικής πλευράς δεν αποκλείεται να υπερβεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

Κυρίως, η αρχική αντίδραση μετοχών, για παράδειγμα της Εθνικής προς τα 22,16 ευρώ, της Eurobank προς τα 21,46 ευρώ, της Alpha προς τα 23 ευρώ, της Πειραιώς προς τα 10,9 ευρώ και του ΟΤΕ προς τα 12,38 ευρώ, είναι πιθανόν να επαναληφθεί στη συνέχεια.

Είναι ενθαρρυντικό επίσης πως για μετοχές εταιριών, με χαρακτηριστική την περίπτωση της Intracom, καταγράφεται απροθυμία πωλητών παρά τη βραχυπρόθεσμη υψηλή απόδοση.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, η μέχρι στιγμής προσφορά και μεταβολή μετοχών όπως Κλωνατέξ, Lannet, Νάουσα, Πουλιάδης κ.ά. δεν… πείθει και το σημαντικότερο δεν... φοβίζει όσους προσβλέπουν σε βραχυπρόθεσμη υπεραντίδραση.

Από τις μετοχές που κινούνται μέχρι στιγμής ανοδικά, ξεχωρίζουν (λόγω εμπορευσιμότητας) οι Ευρωφάρμα, Παρνασσός, ΚΡΕΚΑ, ΑΕΓΕΚ, Ντιονίκ, Ντρουκφάρμπεν, Βερνίκος, Δομική Κρήτης, Fanco, Tεξαπρέτ, ΕΛΒΑΛ, Καθημερινή, Έμφασις, ΕΤΜΑ, Ηπειρωτική, Δυναμική Ζωή και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v