Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατήρηση της βελτιωμένης ψυχολογίας

Διατήρηση της βελτιωμένης ψυχολογίας και του θετικού momentum προβλέπουν οι αναλυτές, γεγονός που δύναται να οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, αν και μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει τις τάσεις αποκόμισης κερδών. Στο επίκεντρο η Τράπεζα Πειραιώς εν όψει της ανακοίνωσης σήμερα των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

ΑΧΕ: Διατήρηση της βελτιωμένης ψυχολογίας
Τι εκτιμάται για σήμερα: Για διατήρηση της αισθητά βελτιωμένης ψυχολογίας και του θετικού momentum κάνει λόγο η Εθνική ΑΧΕ, η οποία εκτιμά πως σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική αγορά θα φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Analysis πως θα είναι σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

”Προσεκτικό” άνοιγμα προβλέπει για σήμερα στη Σοφοκλέους η Proton Securities, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις διεθνείς εξελίξεις.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το εξωτερικό η Proton Securities εκτιμά πως οι αμερικανικές εκλογές θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Για διατήρηση της θετικής ψυχολογίας κάνει λόγο και η Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά πως ως εκ τούτου η αγορά θα μπορούσε να οδηγηθεί σε υψηλότερα επίπεδα τιμών, αν και επισημαίνει πως δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

Σε ό,τι αφορά τις αγορές του εξωτερικού η Εγνατία Finance εκτιμά πως η πτώση των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί ”ανακούφιση”, από την άλλη όμως συμπληρώνει πως η αβεβαιότητα σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές ενδέχεται να οδηγήσει τους επενδυτές σε στάση αναμονής.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως ένα σημαντικό θέμα το οποίο δεν έχει ακόμα προεξοφληθεί και που θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά την αγορά είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις, σταδιακά, κατά την περίοδο 2005-2007.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα κατά 0,40% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με χαμηλότερους όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis, που επισημαίνει πως ο όγκος των συναλλαγών ενισχύθηκε σημαντικά κατά το δεύτερο μισό της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v