Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς και ΟΤΕ στο επίκεντρο

Σε Πειραιώς και ΟΤΕ εστιάζεται το ενδιαφέρον των αναλυτών, οι οποίοι δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για τη συνέχεια. Αναμφίβολα, το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών στις ΗΠΑ θα επηρεάσει την τάση και στη Σοφοκλέους, μόνο όμως βραχυπρόθεσμα. Κρίσιμη για σήμερα είναι η διατήρηση της αντίδρασης μετοχών όπως οι Κλωνατέξ, Νάουσα, Fanco, Altec, αλλά και η συντήρηση του επιπέδου των 2.485 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε διατήρηση της αισθητά βελτιωμένης ψυχολογίας αναφέρεται η Εθνική Χρηματιστηριακή, η οποία εκτιμά πως σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική αγορά θα κινηθεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Η εκτίμηση αυτή της Εθνικής αντανακλά την προσδοκία για τη μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όποιο και αν είναι σήμερα το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, βραχυπρόθεσμη και μόνο αντίδραση μπορεί να προκαλέσει.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η σημερινή συνεδρίαση αποκτά ενδιαφέρον και λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 9μήνου από τον όμιλο της Πειραιώς, στη μετοχή της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες 835.926 τεμάχια, η δε τιμή ενισχύθηκε κατά 3,06% στα 10,78 ευρώ.

Η Proton Securities συναρτά τη στάση των επενδυτών με τις διεθνείς εξελίξεις, ενώ Εγνατία Finance και Σίγμα αποτιμούν ως θετικό το κλίμα που διαμορφώνεται στην αγορά.

Μία παράμετρος που επισημαίνεται από τους ειδικούς αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει του φόρους για τις επιχειρήσεις, σταδιακά, κατά την περίοδο 2005-2007 (Σίγμα).

Σήμερα, όμως, θα φανεί σε ποιο βαθμό είναι αρκετή η συντήρηση της χθεσινής αντίδρασης μετοχών όπως Κλωνατέξ, Νάουσα, Fanco, Altec και άλλων ”εγκλωβισμένων”, σε χαρτοφυλάκια ισχυρών, μετοχών.

Από αυτήν την άποψη, δεν έχει και τόση σημασία το κλείσιμο της αγοράς, με την προϋπόθεση πως θα παραμένει σταθερά υψηλότερα των 2.485 μονάδων.

Άλλωστε, και η χθεσινή ενίσχυση κατά 0,99% της μετοχής του ΟΤΕ στα 12,26 ευρώ, με συναλλαγές 1,3 εκατ. τεμαχίων, προοιωνίζεται περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιοποίησης του Οργανισμού, που από χθες αποτιμάται και πάλι υψηλότερα των 6 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v