Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλά κέρδη με αυξημένο τζίρο

Στα επίπεδα των 2.530 μονάδων διατηρείται ο Γενικός Δείκτης, καθώς διευρύνεται το ενδιαφέρον -έστω και βραχυπρόθεσμα- για ”βαριά” αλλά και ”ελαφρύτερα” χαρτιά. Η κατακόρυφη ενίσχυση των συναλλαγών σε ανοδική συνεδρίαση ενισχύει τις προσδοκίες όσων προσβλέπουν σε περαιτέρω συντήρηση της ανόδου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει κοντά στην υψηλότερη τιμή ημέρας των 2.536,16 μονάδων ο Γ.Δ., τη στιγμή που το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο για μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και για ”μικρομεσαίους” τίτλους.

Η κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών παραπέμπει στη συνεδρίαση της Παρασκευής, οπότε και ο δείκτης είχε ”κλείσει” στις 2.489,19 μονάδες.

Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, στην πράξη η εκτίμηση πως παρά την αντίδραση της αγοράς η προσφορά συγκριτικά με τη ζήτηση μειώνεται (στις εκάστοτε διορθώσεις).

Δεν είναι τυχαίο πως, για παράδειγμα, στην Εθνική εντολές αγοράς δίνονταν μέχρι την ”υψηλή” τιμή των 22,5 ευρώ, στην Alpha στα 23,34 ευρώ, στη Eurobank στα 21,64 ευρώ, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για μετοχές των ΟΠΑΠ (προς τα 16,6 ευρώ), Πειραιώς, ΟΤΕ, Εμπορική, Αγροτική, αλλά και Ηyatt, Intracom.

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, πέραν της συνεχιζόμενης αντίδρασης μετοχών, όπως Χατζηιωάννου, Φοίνιξ, Μινωικές Γραμμές, Κυριακίδης, Καθημερινή, Στρίντζης, Αττικής, ξεχωρίζει το ”άδειασμα” στην περίπτωση των Κλωνατέξ, Κλωστηρίων Ναούσης, Lannet, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται βραχυπρόθεσμα για τις συγκεκριμένες μετοχές.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 2 προς 1, τη στιγμή που σε μετοχές όπως Ντιονίκ, Τεξαπρέτ, Ευρωφάρμα, Παρνασσός, Βερνίκος, Autohellas, Unibrain, ΑΕΓΕΚ, Cyclon, Έμφασις, Αθηνά, Chipita, Hitech, EΥΔΑΠ, Multirama, Μπουτάρης, Δυναμική Ζωή, Ιατρικό Αθηνών, το ποσοστό μεταβολής διαμορφώνεται υψηλότερα του 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v